ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Luz Casal στη Θεσσαλονίκη

Η Luz Casal στη Θεσσαλονίκη
Η διάσημη Ισπανίδα ερμηνεύτρια και μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ, τραγουδάει για το πάθος....

Η διάσημη Ισπανίδα ερμηνεύτρια και μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ, τραγουδάει για το πάθος, τον έρωτα και τη ζωή μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων. Τη συνοδεύει μια εντυπωσιακή και πολυμελή ορχήστρα σημαντικών σολιστών.

Στη συναυλία πλάι στα θρυλικά πλέον Un Αno de Amor και Piensa en mi από την ταινία Ψηλά Τακούνια, προστίθενται και άλλα εξίσου μυθικά ακούσματα σαν το Corazon και το Historia de un Amor, απ΄το νέο της άλμπουμ το La pasion, πασίγνωστα Classic Latin Anthems, από τη δεκαετία των 50 και μετά, Μπολερό, Ταγκό και Φλαμένκο, που μαζί φυσικά με τις μεγάλες προσωπικές της επιτυχίες, συνθέτουν από κοινού ένα ερωτικό και μελωδικό Latin Party!

Η κορυφαία Ισπανίδα τραγουδίστρια ερμηνεύει μουσικούς θησαυρούς της μητρικής της γλώσσας και μας αφηγείται με τον χαρακτηριστικό προσωπικό και λυρικό της τρόπο, διαχρονικές ανθρώπινες ιστορίες για τον οικουμενικό έρωτα, το καθολικό πάθος, την ίδια τη ζωή.

Η 'μούσα του Almodóvar', όπως την αποκαλούν διεθνώς, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ το 1982 γνωρίζοντας αμέσως την παγκόσμια καταξίωση. Η συμμετοχή της όμως στα soundtracks των ταινιών του μεγάλου Ισπανού σκηνοθέτη ήταν αυτή που εκτίναξε στα ύψη τη δημοτικότητά της. Με 24 συνολικά δίσκους και εκατομμύρια πωλήσεις, είναι πλέον η πιο διάσημη εκπρόσωπος της ποπ - και όχι μόνον - ισπανικής μουσικής σκηνής. Η Luz Casal εξήγαγε την σύγχρονη μουσική δημιουργία της χώρας της σε όλο το κόσμο συνεργαζόμενη με μεγάλους καλλιτέχνες, τραγουδώντας είτε ροκ μπαλάντες, είτε blues, είτε ταγκό, μπολερό και φλαμένκο.
Προπώληση εισιτηρίων:

Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στην Πλατεία Αριστοτέλους Τηλ. 2310895939

ΠΟΥ
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Εικοστής Πέμπτης Μαρτίου 1, Θεσσαλονίκη * Τηλέφωνο: 2310895800

ΠΟΣΟ
€20 - €60
ΠΟΤΕ
20 Μαρτίου 2011

Πηγή:enet.gr