ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

"Γαλάζια" ερώτηση για το αμφιθέατρο

"Γαλάζια" ερώτηση  για το αμφιθέατρο
Ερώτηση στη βουλή, κατέθεσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού...

Ερώτηση στη βουλή, κατέθεσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης, με αφορμή την προαναγγελθείσα αυλαία, μετά από 36 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, της θεατρική σκηνής του Σπύρου Ευαγγελάτου.

Το Αμφιθέατρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρυτή του, θα διακόψει τη λειτουργία του μετά το πέρας της τρέχουσας θεατρικής περιόδου, για οικονομικούς λόγους αλλά και επειδή ο Υπουργός Πολιτισμού δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Σπύρου Ευαγγελάτου να τον δεχθεί.

«Η περίπτωση του Αμφιθεάτρου είναι η κορυφή του παγόβουνου, πάνω στο οποίο έχει προσκρούσει σήμερα η πολιτική του κ. Γερουλάνου και για το Θέατρο.

Έχει περάσει περίπου ένας μήνας που ο κόσμος του θεάτρου ζητούσε μια ξεκάθαρη θέση, τόσο για τον θεσμό των επιχορηγήσεων, όσο κυρίως για το αν υπάρχει πλέον σαφής θεατρική πολιτική.

Αλλά και εμείς πριν ένα μήνα καλούσαμε τον κ. υπουργό να δεχθεί τους ανθρώπους του Θεάτρου, να ξεκαθαρίσει την εκκρεμότητα του ΕΚΕΘΕΧ και να απαντήσει ξεκάθαρα τι θα γίνει με τις επιχορηγήσεις.

Η απαθής στάση του έχει ως συνέπεια το κλείσιμο ιστορικών θεάτρων, την πικρία σε εμβληματικές μορφές του, όπως ο Σπύρος Ευαγγελάτος και τελικά οδηγεί σε ένα ακόμη αδιέξοδο» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, επισημαίνοντας πως συμπαρίσταται στους συντελεστές της θεατρικής σκηνής.