ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίσκεψη υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνου στο Ηράκλειο

Επίσκεψη υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνου στο Ηράκλειο
Την ένταξη σειράς σημαντικών αναπτυξιακών έργων στο ΕΣΠΑ για την Κρήτη που αποσκοπούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στο σεβασμό και

Την ένταξη σειράς σημαντικών αναπτυξιακών έργων στο ΕΣΠΑ για την Κρήτη που αποσκοπούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στο σεβασμό και στην ανάδειξη της κληρονομιάς και του πολιτιστικού πλούτου, αλλά και στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της Κρήτης μέσω του τουρισμού ανακοίνωσε απόψε από το Ηράκλειο o Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, σε σύσκεψη φορέων της Κρήτης.

Παράλληλα, τόνισε ότι θέτει σε διαβούλευση το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού τη μεταφορά μιας σειράς υποδομών προς την τοπική αυτοδιοίκηση, υπό τον συντονισμό της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο θέτει σε διαβούλευση την παραχώρηση στην τοπική αυτοδιοίκηση από την ΕΤΑ των εξής ακινήτων στο Νομό Ηρακλείου:

- Ενετικά Νεώρια (δύο ακίνητα εντός της πόλης του Ηρακλείου, στη περιοχή των Ενετικών Νεωρίων συνολικού εμβαδού 859,7 τ.μ.)

- Τουριστικό Περίπτερο Αγ. Δέκα Γόρτυνας

- Κτήμα Μαλίων- Τουριστικό Περίπτερο Φαιστού (εδαφική έκταση μετά Τουριστικού Περιπτέρου, συνολικού εμβαδού 66.825 τ.μ.)

Επίσης στο Νομό Λασιθίου θέτει σε διαβούλευση τα παρακάτω:

- Καλό Χωριό (εδαφική έκταση 53.139 τ.μ. μετά αιγιαλού στην περιοχή Καλό Χωριό Λασιθίου).

- Ακτή Άμμου Αγ. Νικολάου (εδαφική έκταση και αιγιαλός, συνολικού εμβαδού 19.665 τ.μ. μετά λουτρικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Ακτή Άμμου Λασιθίου).

- Τουριστικό Περίπτερο Ψυχρό Λασιθίου

Σε ότι αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ο κ. Γερουλάνος επανέλαβε ότι η μουσειολογική μελέτη του, όπως και αυτές των μουσείων Μεσαράς και Ρεθύμνου είναι σε εξέλιξη και θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ κατά την ωρίμανσή τους. «Τα κονδύλια για τα μουσεία αυτά έχουν δεσμευτεί», είπε χαρακτηριστικά.