ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το δικό του «αστέρι» απέκτησε ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ

Το δικό του «αστέρι» απέκτησε ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ

Ο μεγάλος αμερικανός κινηματογραφικός παραγωγός, Τζέρι Μπρουκχάιμερ, ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με δύο από τις μεγαλύτερες blockbuster επιτυχίες των τελευταίων σαράντα ετών, το "Top Gun" και τους "Πειρατές της Καραϊβικής", έγινε τη Δευτέρα το 2501ο αστέρι, στη «λεωφόρο της δόξας» του Χόλιγουντ, παρουσία των Τζόνι Ντεπ, Τόμ Κρουζ και πλήθος κόσμου.


«Το όνειρο της ζωής μου ξεκίνησε όταν ήμουν παιδί στο Μίτσιγκαν, και παραμένει πάντα το ίδιο. Να κάνω ταινίες», δήλωσε ο 69χρονος παραγωγός κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης.

Ο Τζόνι Ντεπ που ενσάρκωσε τα μυθικό ρόλο του κάπτεν Τζακ Σπάροου στο κινηματογραφικό έπος "Πειρατές της Καραϊβικής" και πρωταγωνιστεί πλέον στην νέα ταινία "Lone Ranger", επίσης παραγωγής του Μπρουκχάιμερ, τον περιέγραψε ως θρύλο.

«Χωρίς τον Τζέρι, δεν θα υπήρχαν οι Πειρατές της Καραϊβικής, ούτε ο Τζακ Σπάροου», σημείωσε ο διάσημος ηθοποιός. «Γι 'αυτό πρέπει να τον ευχαριστήσω. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας θρύλος για μένα και για όλους μας, όπως αποδεικνύει και το πλήθος που απέτισε φόρο τιμής, όπως άξιζε να γίνει από καιρό».

Στη μακρά «φιλμογραφία» του Τζέρι Μπρουκχάιμερ περιλαμβάνονται μεγάλες επιτυχίες όπως τα "American Gigolo", "Flashdance", "Beverly Hills Cop", "Top Gun", "Days of Thunder", "Armageddon", "Pearl Harbor", "Black Hawk" και φυσικά Οι Πειρατές της Καραϊβικής.