ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κρήτη χορεύει Πεντοζάλι

Η Κρήτη χορεύει Πεντοζάλι

Στις 7 Αυγούστου ο πολιτιστικός και μη κερδοσκοπικός φορέας «Πλανήτης Κρήτη» θα πραγματοποιήσει και φέτος την εκδήλωση «Η Κρήτη χορεύει πεντοζάλι από την μία μπάντα ίσαμε την άλλη».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από το μήκος της δεξιάς πλευράς του Βόρειου Οδικού άξονα, από την Κίσσαμο προς Ρέθυμνο και Ηράκλειο μέχρι Σητεία. Όσοι προσέλθουν θα δημιουργήσουν μια αλυσίδα χορεύοντας το σιγανό κρητικό χορό που η μουσική του θα ακούγεται από τα ραδιόφωνα των αυτοκινήτων τους.

Με αυτό τον τρόπο αυτό θα τιμήσουν τα 100 χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, τη μνήμη των ηρωικών πεσόντων μαχητών στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας και την ξεχωριστή προσωπικότητα του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, όπως και όλα τα μεγάλα γεγονότα του Κρητικού πολιτισμού και της ιστορίας.

Η προσέλευση των πολιτών θα ξεκινήσει μετά τις 19:00 όπου θα παραταχθούν κατά μήκος του Β.Ο.Α. Στις 19:45 θα ξεκινήσει η μετάδοση του μουσικού ακούσματος από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού και θα αρχίσει ο χορός της συναδέλφωσης των λαών.