ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέο βιβλίο για την Σφαγή του Διστόμου

Νέο βιβλίο για την Σφαγή του Διστόμου

Εβδομήντα χρόνια μετά την Σφαγή του Διστόμου από τα γερμανικά-ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, έρχεται το βιβλίο "Αθέριστος Ιούνης" (Δίστομο, 1944)'' της κ. Καίτης Μανωλοπούλου, που θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και ανεξάρτητος βουλευτής κ. Μίμης Ανδρουλάκης.

Στο βιβλίο αυτό εκτός από τις αναμνήσεις και τις μαρτυρίες για το Δίστομο και κυρίως τη μεγάλη Σφαγή των 218 Διστομιτών, που λογοτεχνικά αφηγείται η συγγραφέας, περιλαμβάνονται σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν μετά από πρόσφατη έρευνά της για την δράση των ναζιστών.

Η παρουσίαση από τις εκδόσεις Βεργίνα θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου , στις 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο ''Αντώνης Τρίτσης'' ), στην οδό Ακαδημίας 50. Την εκδήλωση, που συνδιοργανώνει και ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου, θα συντονίσουν οι (Διστομίτες) δημοσιογράφοι Λουκάς Δημάκας και Φαίη Μαυραγάνη. Αποσπάσματα θα παρουσιάσει η ηθοποιός Ιωάννα Χαλιαμπάλια, ενώ βεβαίως θα μιλήσει και η συγγραφέας Καίτη Μανωλοπούλου για το βιβλίο της.