ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διπλό άλμπουμ της Μαρίας Φαραντούρη

Διπλό άλμπουμ της Μαρίας Φαραντούρη

Παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες το νέο διπλό album – dvd της Μαρίας Φαραντούρη, «Χθες άρχισα να τραγουδώ».

Το cd αυτό είναι η ζωντανή ηχογράφηση της ιστορικής συναυλίας της Μαρίας Φαραντούρη για τα 50 χρόνια της στο ελληνικό τραγούδι , που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού. Στη συναυλία αυτή συμμετείχαν φιλικά ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Έλλη Πασπαλά, η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Τάκης Φαραζής.

Στην πολυτελή αυτή συλλεκτική έκδοση, η διεθνούς κύρους καλλιτέχνης κάνει μια αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της μουσικής της πορείας.

Ακούγονται τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στο χρόνο, σημάδεψαν την κοινή μας μνήμη, και δεν έπαψαν ούτε στιγμή να δείχνουν έναν άλλο δρόμο για το μέλλον.

Η Μαρία Φαραντούρη πανταχού παρούσα στο μουσικό γίγνεσθαι, δεν σταμάτησε ποτέ να πειραματίζεται, και να τολμά και εδώ και στο εξωτερικό.

Πενήντα χρόνια μετά, τραγουδά αποσπάσματα από το μεγάλο ρεπερτόριό της και από το έργο των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Μάνος Λοΐζος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, αλλά και ξένων συνθετών, όπως οι Zulfu Livaneli, Kurt Weil, Charles Lloyd, Lucio Dalla, σε ποίηση Κ.Π.Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Άγγελου Σικελιανού, Νίκου Γκάτσου, Federico Garcia Lorca , Pablo Neruda, Bertolt Brecht αλλά και των στιχουργών Ιάκωβου Καμπανέλλη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Κώστα Καρτελιά.

Διαβάστε επίσης:

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο