ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη - Επιμένει ο Καργάκος: Στον τάφο βρίσκεται ο Μ. Αλέξανδρος

Αμφίπολη - Επιμένει ο Καργάκος: Στον τάφο βρίσκεται ο Μ. Αλέξανδρος

«Εγώ επιμένω ότι εάν πρόκειται να βρεθεί τάφος του Αλεξάνδρου αυτός θα είναι στην Μακεδονία και για κάποιους ειδικούς λόγους πιστεύω ότι βρίσκεται στην Αμφίπολη», δηλώνει για ακόμα μια φορά ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος.

Την πεποίθησή του ότι στον τύμβο της Αμφίπολης είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος επανέλαβε ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm.

«Επί 20ετίας είχα ένα προαίσθημα ότι τα λείψανα του Αλεξάνδρου πρέπει να είχαν μεταφερθεί στην Μακεδονία. Πιθανώς κατά επιθυμία του ιδίου. Εγώ επιμένω ότι εάν πρόκειται να βρεθεί τάφος του Αλεξάνδρου αυτός θα είναι στην Μακεδονία και για κάποιους ειδικούς λόγους πιστεύω ότι βρίσκεται στην Αμφίπολη. Ο πιθανότερος τόπος είναι η Αμφίπολη και το σημείο εκείνο το οποίο θεωρώ ότι είναι πιθανότερο είναι ο Λέων της Αμφιπόλεως. Αυτό με έκανε να γράψω ότι πιθανώς ο τάφος να έχει βρεθεί και να μην τον έχουμε αντιληφθεί. Διότι ο πέριξ του τάφους χώρους είχε ανασκαφεί στο παρελθόν» ανέφερε ο πολύ γνωστός ιστορικός.

Δε δίστασε μάλιστα να κάνει και το σχόλιο του σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της ανασκαφής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι ανασκαφές να τελειώσουν σε δυο εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη - Μενδώνη: «Το μυστήριο με τον ένοικο μπορεί να διαρκέσει χρόνια»