ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Gala Dinner για τα 91 χρόνια Μαρία Κάλλας (pics)

Gala Dinner για τα 91 χρόνια Μαρία Κάλλας (pics)

Μια λαμπερή βραδιά για τα «91 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στο Περιστύλιο του Ίδρυματος Ευγενίδου.

Μετά το cocktail που έφερε το όνομα της Μαρία Κάλλας, οι καλεσμένοι πέρασαν στον δεύτερο όροφο με τον εντυπωσιακό θόλο και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, όπου έγινε το δείπνο της βραδιάς επιμελημένο από τους chefs του Metropolitan.

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας, κυρία Λιάνα Σκουρλή, προλόγισε τη βραδιά, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους και τους χορηγούς και κάλεσε στο βήμα την επίτιμη Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της φετινής εκδήλωσης, κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, Εθνική Πρέσβυ της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Η βραδιά ξεκίνησε με την εντυπωσιακή mezzo σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου και τον τενόρο Φίλιππο Μοδινό και ακολούθησε η μεγάλη καλεσμένη της εκδήλωσης, η διάσημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, η οποία έκλεισε το πρώτο μέρος με γνωστές άριες που ερμήνευσε η Μαρία Κάλλας.

Μετά το δείπνο, το δεύτερο μέρος άνοιξε η διεθνούς φήμης ακορντεονίστρια Ζωή Τηγανούρια, πλαισιωμένη από τον γνωστό πιανίστα Νίκο Αβατάγγελο σε μια σειρά διεθνών επιτυχιών.

Τα έσοδα της εκδήλωσης «91 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» του Σωματείου «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας», θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του υπό διαμόρφωση Μουσείου «Μαρία Κάλλας» επί της οδού Μητροπόλεως 44, πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το μεγάλο Όραμα της Προέδρου του Σωματείου, κυρίας Λιάνας Σκουρλή και του Δ.Σ.

Στο τέλος της βραδιάς ένα υπέροχο δώρο περίμενε όλους τους καλεσμένους.

Σε ένα συλλεκτικό cd, η φωνή της μεγάλης ντίβα ενώθηκε με τις συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια, χορηγημένο από την ACTIVAD.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Τ. ο κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Τεχνόπολης κ. Ν. Μεγγρέλης, η κ. Δήμητρα Φιλίππου, η κ. Κατερίνα Λαλαούνη, η κ. Μαρίνα Γιαβρόγλου, η κ. Ελένη Βιτάλη, η κ. Aurette Arkas, η κ. Ελένη Λιβανού, ο κος και η κα Μελέτη, η κ. Ειρήνη Νταϊφά, η κ. Ευγενία Χανδρή, η κ. Αγάπη Βαρδινογιάννη, το ζεύγος Κονδύλη, ο κ. Σεραφείμ Φυντανίδης, ο κ. Άρης Τερζόπουλος, ο κ. Δημήτρης Κακαβελάκης, ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας & η κ. Άλκηστις Πρίνου, η κ. Εριέττα Βορδώνη, η κ. Νίκη Δανελιάν, η κ. Λίλα Ντε Τσάβες, η κ. Κέλλυ Ξυνή & ο κ. Θρασύβουλος Κανάρης, η κ. Μαρία Πετζετάκη, η κ. Καίτη Καψή, η κ. Μαρία Μάνεση, η κ. Ειρήνη Βασιλοπούλου του St George Lycabettus, η κ. Λένα. Εμφιετζόγλου, η κ. Καίτη Κροντιρά, η κ. Ελένη Κωνσταντινίδου, η κ. Δέσποινα Γιαννακοπούλου, η κ. Υλιάνα Στέγγου-Λάμπρου και ο επιχειρηματίας Κων/νος Στέγγος -του γνωστού Porto Carras, χορηγοί των κρασιών της εκδήλωσης- , η κ. Νταϊανα Τζελάλη - μια εκ των χορηγών -, η κ. Σιάννα Κυριακού, η κ. Αμαλία Κύρτσου, οι πρέσβεις κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος (Μεξικό) , κ. Γιώργος Φιλιππαίος και κ. Μαριλίζα Λουκοπούλου, η κ. Έφη Κοραντή, η κ. Χρυσάνθη Ρουτζούνη, η κ. Τζένη Δριβάλα, ο κ. Νίκος Σιγάλας, η κ. Έρη Μανούσου, η κ. Έρση Αγιοστρατήτη, η κ. Κλαίρη Τσαλουχίδου-Χατζημηνά, η κ. Μέτα Αποστολοπούλου, ο κ. Δημήτρης Θεοφίλου, ο κ. Δημήτρης Μπάμπαρης, η κ. Εβίτα Αμαριωτάκη, η κ. Βάντα Τσουπίδη, η κ. Μέμη Παπαγιάννη, η κ. Έμη Τρικάρδου, η Ιατρός-Βιοπαθολόγος κ. Μαρία Ψωμά, η κ. Βάσω Παπαμιχαήλ, η κ. Βάντα Χάλακ, η κ. Έλενα Καραγεωργίου, η κ. Λένια Κρέτση, η κ. Άντα Ηλιοπούλου, η κ. Ελένη Σαμαράκη, η κ. Έμη Λιβανίου, ο κ. Χάρης Τσιμόγιαννης, ο κ. Παντελής Κοντογιάννης-πρωταγωνιστής του Πρόμαχου - και πολλοί άλλοι.

Οι χορηγοί της βραδιάς ήταν LG Electronics, Porto Carras, Sheraton Hongu Shangai, Elounda S.A, Santa Marina Arachova, Paradise Art Hotel – Andros, Haagen Dazs, GLOBO, Florart, Chiquita Banana, Warner Music Heaven, VIVIFY, ZOE ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ, Tzelalis Furs, SOYA MILLS, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, DAVLAS & PARNERS, Activad, Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας (Αναγέννηση), Metropolitan Hotel.

Οι χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα Αξία, το Newsbomb.gr, το Queen.gr, το Astrology.gr και το Like Woman.