ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φωταγωγήθηκαν 254 δέντρα στο παραμυθόδασος της Αριστοτέλους

Φωταγωγήθηκαν 254 δέντρα στο παραμυθόδασος της Αριστοτέλους

Mε την επίσημη εορταστική φωταγώγηση των 254 δέντρων που «φύτρωσαν» καταμεσής της πλατείας Αριστοτέλους μεταμορφώνοντας την σ΄ένα «Παραμυθόδασος», ξεκίνησαν απόψε, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, οι κεντρικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το εναρκτήριο λάκτισμα των γιορταστικών εκδηλώσεων έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συνεπικουρούμενος από την αντιδήμαρχο πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Σπύρο Πέγκα. Στο σύντομο χαιρετισμό τους δήμαρχος και αντιδήμαρχοι ευχήθηκαν στους εκατοντάδες πολίτες και κυρίως τα μικρά παιδιά που είχαν κατακλύσει το παραμυθένιο δάσος της πλατείας...

Της εορταστικής φωταγώγησης ακολούθησε το... «Χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα με... νότες» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα Πνευστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων παραμυθιών συνοδεία μουσικής από ηθοποιούς της πόλης, και ζογκλέρ κ.α.

Το αυριανό (της Κυριακής) πρόγραμμα, ξεκινά στις 11.30 το πρωί με εκπλήξεις και Παιχνίδια στο «Παραμυθοδάσος» της Αριστοτέλους , καλλιτεχνικά δρώμενα, συναυλία χορωδίας, παράσταση για παιδιά με γιγαντόκουκλες , Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια (ζαχαροπλαστικής, κατασκευής κονκάρδων, Τατουάζ κ.α).

Η πλειονότητα των εκδηλώσεων και του εορταστικού διάκοσμου πραγματοποιήθηκαν χάρη στις χορηγίες φορέων και επαγγελματιών της πόλης τους οποίους και ευχαριστεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το «Παραμυθόδασος» θα είναι ανοιχτό όλες τις μέρες των γιορτών ενώ εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου (11.30 π.μ) , το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου (στις 17.30), την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου (Ώρα: 11.30) ,και την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς – στις 11.30 π.μ). με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Πηγή φωτογραφιών thestival.gr

Σχετικές ειδήσεις