ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για γαστροτουρισμό στο Ναύπλιο

Για γαστροτουρισμό στο Ναύπλιο

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται όλο και πιο συστηματικά οι ειδικές μορφές τουρισμού, που προσφέρουν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να εμπλουτίσουν τις δραστηριότητές τους με προγράμματα εξειδικευμένων δράσεων, όπως είναι ο οικολογικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός ο γαστροτουρισμός.

Οι νέες αυτές μορφές τουρισμού απασχολούν όλο και περισσότερους φορείς μεταξύ αυτών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο πνεύμα αυτό ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ενώσεων Αγροτουριστικού Ελλάδας και την Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού διοργανώνουν την 1η διημερίδα αγροτουρισμού, γαστρονομικού-τουρισμού και εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις 7 και 8 Μαρτίου 2015 στο Ναύπλιο στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Για την πρωτοβουλία αυτή ενημέρωσαν οι διοργανωτές τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015. Εκ μέρους του ΔΟΠΠΑΤ η κα. Πόπη Καλκούνου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της διεύρυνσης του θεματικού Τουρισμού με την ένταξη εναλλακτικών μορφών και την αύξηση του χρόνου διαμονής, ενώ ο προσωρινός πρόεδρος της Πύλης Πελοποννησιακού Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Κοκκάλας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όλοι μαζί πλέον καλούμαστε να καταθέσουμε νέες προτάσεις αλλά και να προσφέρουμε υπηρεσίες, που μοναδικό στόχο έχουν αρχικά την προβολή του Ναυπλίου αλλά και ιδιαίτερα της Περιφέρειας του Δήμου, με την ενδυνάμωσή του, υποστηρίζοντας τον τοπικό χαρακτήρα της εκάστοτε περιοχής, όπως προϊόντα, τοπικές γιορτές, αγροτικές επιχειρήσεις, μονοπάτια».Το πρόγραμμα της ημερίδας παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Γαβρήλος

Σχετικές ειδήσεις