ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η έκθεση τελικά θα γίνει

Η έκθεση τελικά θα γίνει

«Πόλωση αντί συμφιλίωση» είναι ο τίτλος της έκθεσης που επέλεξαν οι δυο σκιτσογράφοι Άχιμ Γκρέζερ και Χέριμπερτ Λεντς.

Από το 1996 οι δυο σκιτσογράφοι προσπαθούν να κάνουν τους αναγνώστες της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung να γελάσουν. Σύμφωνα με τη DW, δεν τα καταφέρνουν πάντα. Κάποιες φορές εισπράττουν σχόλια ότι τα σχόλιά τους είναι κακόγουστα και δεν έχουν επίπεδο. Όποιος δεν είναι σε θέση ως σκιτσογράφος να προκαλέσει είναι καλύτερα είναι να πάει σπίτι του, αντιτείνουν οι δύο σκιτσογράφοι.

Λίγο μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι εναντίον του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, οι δυο γελοιογράφοι δημοσίευσαν ένα σκίτσο του Μωάμεθ, το οποίο θα ήθελαν να παρουσιάσουν σε μια έκθεση στην πόλη Χάναου στο κρατίδιο της Έσσης. Εξαιτίας του φόβου για τρομοκρατικές επιθέσεις, ο δήμος ακύρωσε την έκθεση τον περασμένο Ιανουάριο, εισπράττοντας πάντως πολλές επικρίσεις. Τελικά η έκθεση εγκαινιάστηκε σήμερα, Σάββατο 14 Μαρτίου.

Για μεγάλο διάστημα όμως παρέμενε ασαφές, εάν οι Γκρέζερ και Λέντς θα εξέθεταν τα σκίτσα τους- και κυρίως ένα από αυτά. Πρόκειται για μια γελοιογραφία που παρουσιάζει τον Ιησού και τον Μωάμεθ μαζί σε ένα σύννεφο και ο Χριστός λέει: «Μωάμεθ, δεν το πιστεύω! Εξαιτίας των ηλιθίων σου θα πρέπει να κόψουμε τα αστειάκια μας». Όποιος όμως θέλει να δει τις 120 γελοιογραφίες που εκτίθενται θα πρέπει να επισκεφθεί την έκθεση, μια και οι δυο σκιτσογράφοι δεν έχουν δώσει άδεια για αναδημοσίευση.

Σχετικές ειδήσεις