ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παζάρι με παλιά αντικείμενα στο Μεγάλο Καλντερίμι της Κυπαρισσίας

Παζάρι με παλιά αντικείμενα στο Μεγάλο Καλντερίμι της Κυπαρισσίας

Σε θεσμό εξελίσσεται το υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες που οργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι της παλιάς πόλης της Κυπαρισσίας. Φέτος, θα είναι ανοικτό από τις 6 έως τις 11 Αυγούστου.

Η επίσκεψη στο παζάρι και στην παλιά Πόλη δίνει στον επισκέπτη και τον ταξιδιώτη όμορφες απολαύσεις. Ο κόσμος, ιδιαίτερα το βράδυ, συνωστίζεται στα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης γύρω από το παζάρι, στο Μεγάλο καλντερίμι, όπου ανενόχλητος περιεργάζεται τις διάφορες συλλογές, αναζητάει δίσκους από βινύλιο, ξεφυλλίζει παλιά βιβλία, θαυμάζει πίνακες και παλιά εργαλεία, δοκιμάζει και περιεργάζεται παλιά έπιπλα, γονείς δείχνουν στα παιδιά την λειτουργία παλιών μηχανών. Εξ άλλου στην πλατεία της Αρκαδιάς, στο τέλος του παζαριού, υπάρχουν όμορφα μαγαζιά για καφέ και φαγητό, ανοιχτά όλη μέρα, με τοπικά πιάτα όπως η ψητή γουρουνοπούλα και άλλες λιχουδιές.

Το παζάρι, του οποίου οι επισκέπτες κάθε καλοκαίρι ξεπερνούν τις 8.000, λειτουργεί κάθε χρόνο από το 2005 και είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στο παζάρι λειτουργούν 26 μεγάλα περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων από την Αθήνα, την Πάτρα και την Καλαμάτα. Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ. Οι βραδιές οινογνωσίας, στα πλαίσια του παζαριού, θα γίνουν στις 8 και 9 Αυγούστου (21:00-24:00).