ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέχρι το πέμπτο σκαλοπάτι:Ένα βιβλίο της Τζίνας Ψάρρη για τα «θα» μιας γυναίκας που δεν εκπληρώθηκαν

Μέχρι το πέμπτο σκαλοπάτι:Ένα βιβλίο της Τζίνας Ψάρρη για τα «θα» μιας γυναίκας που δεν εκπληρώθηκαν

Το συγγραφικό της ντεπούτο με ένα βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Μέχρι το πέμπτο σκαλοπάτι» κάνει η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Τζίνα Ψάρρη.

Το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΟΣΤΡΙΑ», εξιστορεί τη διαδρομή μίας γυναίκας από τα 17 έως τα 50 της χρόνια. Μία διαδρομή που γέμισε την πορεία της με «θα»,τα οποία όμως ποτέ δεν εκπληρώθηκαν.

«Η εφηβεία που παρασύρεται εύκολα από τη μουσικότητα του Εγώ και ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με το κόστος. Ο έρωτας που θολώνει την κρίση και σαν χείμαρρος σε παρασύρει όπου θέλει αυτός. Οι λανθασμένες προτεραιότητες. Η αναβλητικότητα και η υπομονή της καρδιάς ενώ το μυαλό υποδεικνύει άλλους δρόμους.

Η Χριστίνα δοκιμάζεται από μια σειρά γεγονότων που σημαδεύουν τη ζωή της, εμπιστεύεται την καρδιά ακόμα κι όταν το μυαλό της δυσφορεί, υποχρεώνεται να λειτουργήσει ως ο από μηχανής θεός της, αποκτά την πλήρη επίγνωση για το τι μπορεί να συμβεί όταν καταντάς ένας εμμονικός διώκτης που φυλάει σαν θησαυρό μια τούφα φωτεινές αναμνήσεις, και επιχειρεί να δώσει απάντηση σε μερικά από τα ερωτήματα που την κατακλύζουν: Ποια αγάπη είναι αυτή που οδηγεί στη συγχώρεση; της ερωτευμένης γυναίκας; της μάνας; ή μήπως η αγάπη στον πυρήνα της αυτοεκτίμησης; Είναι η αγάπη ο μόνος αρωγός; Και τελικά, ποιο από τα χιλιάδες «μπουκαλάκια» που υπάρχουν γύρω μας περιέχει το ελιξίριο της δύναμης;

Ένα βιβλίο-διαδρομή από τα 17 έως τα 50 χρόνια μιας γυναίκας που γέμισε την πορεία της με «θα» που δεν εκπληρώθηκαν. Από «θα» όμως αρχίζει και η θάλασσα».