ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την τοποθέτηση του Βέλγου Γιαν Φαμπρ στη θέση του επικεφαλής του ΕλληνικούΦεστιβάλ καιτην παραίτησή τουτο περασμένο Σάββατο, ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρααπό το υπουργείο Πολιτισμού, ο αντικαταστάτης του.

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ αναλαμβάνει από σήμερα 4 Απριλίου, ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

«Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Σε δήλωσή του, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος τονίζει ότι αναλαμβάνει αυτό το πόστο «σε μια οριακή στιγμή» και θα επιχειρήσει, συν τω χρόνω, να δώσει το δικό του στίγμα.

«Δέχθηκα να αναλάβω τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μια στιγμή οριακή για την πορεία του επειδή πιστεύω ότι δεν πρέπει να ματαιωθεί η φετινή διοργάνωση» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Σήμερα θα μάθω» είπε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ «αν έχει παραδοθεί πρόγραμμα από τον κύριο Λούκο και αν έχουν υπογραφεί συμβόλαια αλλιώς πρέπει να γίνει με ταχύτητα αλλά και σοβαρότητα επιλογή από τις κατατεθειμένες προτάσεις. Γνωρίζοντας το ελληνικό θεατρικό τοπίο είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις. Αν εγώ μπορέσω να δώσω ένα προσωπικό στίγμα στο ελληνικό φεστιβάλ αυτό θα φανεί από του χρόνου», κατέληξε.

Η ανάθεση της θέσης αυτής στον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, έρχεται δύο ημέρες μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ, ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον πολιτικό κόσμο, με την απόφασή του να αφιερώσει όλο το Φεστιβάλ σε βελγικές παραγωγές καθώς, όπως είπε, δεν είχε χρόνο να εξετάσει... τις ελληνικές προτάσεις!

Ο Γιαν Φαμπρ είχε ως «σπουδαιότερο» καλλιτεχνικό του επίτευγμα, την παράσταση Mount Olympus ή αλλιώς τα «παλλόμενα πέη».

Επίσης, το 2012 κατάφερε να κάνει έξαλλες τις φιλοζωικές οργανώσεις στο Βέλγιο και την Ευρώπη, παρουσιάζοντας ένα καλλιτεχνικό βίντεο για το γύρισμα του οποίου γάτες εκτοξεύονταν ακατάπαυστα στον αέρα.

Το περασμένο Σάββατο ανακοίνωσε την παραίτησή του, τονίζοντας ότι «δεν θέλω να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον, στο οποίο εισήλθα με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά».

Σχετικές ειδήσεις