ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με εντυπωσιακές συμμετοχές ο μεγαλύτερος ανοιχτός διαγωνισμός φωτογραφίας και βίντεο

Με εντυπωσιακές συμμετοχές ο μεγαλύτερος ανοιχτός διαγωνισμός φωτογραφίας και βίντεο

Γνωρίζατε πως ο 1ος μεγαλύτερος ανοιχτός διαγωνισμός φωτογραφίας και βίντεο έχει ήδη ξεκινήσει; Με τον τίτλο Public Moments Awards, τα αποτελέσματα των συμμετοχών που διεκδικούν ένα από τα 20 έπαθλα είναι ήδη εντυπωσιακά!

Της Σοφία Μαυραντζά

Θέμα του μοναδικού αυτού διαγωνισμού είναι: «Οι Κυριακές μας» και εμείς σας παρουσιάζουμε ό,τι μας τράβηξε την προσοχή, περιμένοντας την επίσημη βράβευση από την 6μελή κριτική επιτροπή και το κοινό. Διότι για ποιον η Κυριακή δεν είναι η πιο αγαπημένη ημέρα της εβδομάδας, σαν μια καινούργια ευκαιρία; Είτε προτιμάτε να φωτογραφίζετε ανθρώπους, είτε την πόλη ή εικόνες της φύσης, είτε το κάνετε από χόμπι είτε ερασιτεχνικά, σε αυτό το διαγωνισμό όλα «παίζουν». Πώς είναι οι δικές σας Κυριακές στην Ελλάδα;

Το Newsbomb.gr διάλεξε 10 φωτογραφίες με μοναδική αισθητική στο «κλικ» που ακούστηκε τη στιγμή που ένα ταλέντο απαθανάτιζε την εικόνα της αρεσκείας του:

1. Είναι ένα γνωστό σε πολλούς ναυάγιο λίγο έξω από το Γύθειο και βρίσκεται εκεί από το 1985 μισοβυθισμένο στην άκρη της θάλασσας επάνω στην άμμο! (Βλάσης Μαυραγάνης)

Capture1

2. Τα κάγκελα της πόλης μοιάζουν σαν χέρια που υψώνονται στην κυριακάτικη πανσέληνο (δέησις) (Γιώργος Γαράφας)

Capture2

3. Take a seat and enjoy the view (Johnny Koutiolas)

καρεκλα

4. Χειμωνιάτικο βράδυ στο Ξυλόκαστρο (ManosTs)

Capture4

5. Έβρεχε ασταμάτητα και είδα ένα κορίτσι με το σκυλί της κάτω από ένα περβάζι. Μόλις το κορίτσι έκανε κίνηση να σκουπίσει το σκυλί, αυτό τη φίλησε (Πάνος Κεφαλάς)

5

Τις πιο επιτυχημένες λήψεις θα κληθεί να ψηφίσει το κοινό αλλά και μία μοναδική κριτική επιτροπή των Public Moments Awards, που απαρτίζεται από πολύ γνωστούς και διακεκριμένους φωτογράφους και βιντεογράφους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους: Γιάννης Μπεχράκης – πολυβραβευμένος φωτογράφος του Reuters, Ειρήνη Βουρλούμη – βραβευμένη φωτογράφος των New York Times, Τζίμι Δροσινός – φωτογράφος και κινηματογραφιστής, Αριστείδης Κοντογιώργης – φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας, Θοδωρής Μάρκου – φωτογράφος, Γιώργος Φρέντζος – κινηματογραφιστής & ιδρυτικό μέλος του GSC.

Στην περίπτωση που θέλετε περισσότερες πληροφορίες, ο γνωστός κινηματογραφιστής και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών Γιώργος Φρέντζος ξεκίνησε ως διευθυντής φωτογραφίας το 1982, ενώ μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες κινηματογράφου όπως τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Παντελή Βούλγαρη αλλά και πολλούς άλλους. Έχει επίσης συνεργαστεί για την παραγωγή χιλιάδων διαφημιστικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαβάστε εδώ όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τους ξεχωριστούς ανθρώπους της κριτικής επιτροπής ενώ μπορείτε να μάθετε και αρκετά από τα μυστικά τους, μόνο με ένα... «κλικ».

Πόσες όμορφες εικόνες μπορούν να χωρέσουν σε ένα «κλικ»; Αν έχετε κι εσείς παρόμοιες εικόνες και πιστεύετε πως το ταλέντο σας πρέπει να αναδειχθεί, τότε δεν χρειάζεται να περιμένετε άλλο.

Τις υπόλοιπες 5 φωτογραφίες που επιλέξαμε θα μπορέσετε να τις δείτε στο δεύτερο μέρος των Κυριακών στην Ελλάδα. Έως τότε μπορείτε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό, για να κερδίσετε πλούσια δώρα! Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.publicmoments.gr και δηλώστε συμμετοχή έως τις 22 Μαΐου. Και καλή τύχη!

#Public #Publicmoments #Sundays #OiKyriakesmas #photos #video