ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική ανακάλυψη: Βρέθηκε το πρώτο νεκροταφείο των Φιλισταίων (video&photos)

Ιστορική ανακάλυψη: Βρέθηκε το πρώτο νεκροταφείο των Φιλισταίων (video&photos)

Απαντήσεις για το λαό «μυστήριο» που συνδέεται με τους Έλληνες αναζητούν οι επιστήμονες που ανακάλυψαν το πρώτο νεκροταφείο των Φιλισταίων, στο Ασκελόν του Ισραήλ.

Από το 2013 αρχαιολόγοι και ερευνητές εργάζονταν πυρετωδώς κάτω από δύσκολες συνθήκες στο Ασκελόν. Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και αξιολόγησης των στοιχείων, η ομάδα που διενεργούσε τις ανασκαφές ανακοίνωσε ότι βρέθηκε μπροστά σε μία τεράστια ανακάλυψη... έφερε στο "φως" το πρώτο νεκροταφείο των Φιλισταίων.

Η αναζήτηση αυτού του ιδιαίτερου πολιτισμού ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια από τον Λεόν Λεβί.

LEVY4

«Μετά από πολλές δεκαετίες μελέτης της ιστορίας των Φιλισταίων, ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματική τους εικόνα. Αυτό είναι συγκλονιστικό», δήλωσε ο Ντάνιελ Μάστερ, εκ των επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας. «Με αυτήν την ανακάλυψη, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην αποκρυπτογράφηση των μυστικών του σπουδαίου αυτού λαού», πρόσθεσε.

Μάλιστα, η ανακάλυψη έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια, ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν τώρα ώστε να προστατευθεί ο χώρος από λεηλασίες και μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, οι αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει σχεδόν 200 σκελετούς και κτερίσματα, όπως πήλινα δοχεία και κοσμήματα.

Οι Φιλισταίοι συνδέονται από πολλούς επιστήμονες με τους Έλληνες, καθώς εικάζεται ότι προέρχονται από την Αρχαία Κρήτη, την Κύπρο και τη Μικρά Ασία, η οποία την εποχή εκείνη κατοικούσαν ελληνικά φύλα, ενώ σήμερα ανήκει στην Τουρκία.

Σύντομα οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να προβούν σε ανακοινώσεις για την ιστορική προσέλευση του λαού-μυστήριου της Παλαιστίνης, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει εξετάσεις DNA, αλλά και άλλες εξετάσεις, οι οποίες θα αποκρυπτογραφήσουν το βαθύτατο παρελθόν.

Σχετικές ειδήσεις