ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη

Κοινωνοί μίας μοναδικής μουσικής εμπειρίας θα γίνουν όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν σήμερα (18/08/2016) στις 10 το βράδυ στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη, τον τόπο τέλεσης στην αρχαιότητα των Καβείριων Μυστηρίων.

Η πανσέληνος και η παρουσίαση αποσπασμάτων από το έργο «36 ελληνικοί χοροί» ενός εκ των μεγαλυτέρων Ελλήνων συνθετών, του Νίκου Σκαλκώτα, από το κουαρτέτο εγχόρδων «The Saos quartet», είναι μόνο η αφορμή για τους παρευρισκομένους στη μουσική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Σαμοθράκης σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, να ταξιδέψουν σ' έναν τόπο «πνιγμένο» στα πλατάνια και τις πικροδάφνες, συντροφιά με μοναδικές μελωδίες και ένα ολόγιομο φεγγάρι, σ’ ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα μυστηριακών τελετών της αρχαιότητας, στο Ιερό των Μεγάλων Θεών.

Το φεγγάρι πάνω από το «φεγγάρι», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι την ψηλότερη κορυφή του όρους Σάος, που δεσπόζει στο μυστηριώδες κατά πολλούς νησί, θα είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής μιας πολλά υποσχόμενης αυγουστιάτικης βραδιάς, μουσικά ενδεδυμένης με τις μελωδίες του Νίκου Σκαλκώτα, το πλούσιο έργο του οποίου χαρακτηρίζεται από πολύ ψηλής ποιότητας μουσική γλώσσα και μεγάλη πρωτοτυπία, με επιρροές τόσο από το κλασικό όσο και από το ελληνικό παραδοσιακό ρεπερτόριο.

Οι «36 Ελληνικοί Χοροί», έργο για συμφωνική ορχήστρα, είναι το πιο γνωστό από τα έργα του συνθέτη και στηρίζεται σε ελληνικούς χορούς. Το κουαρτέτο εγχόρδων «The Saos quartet» αποτελούν οι Θεοδώρα Σερελέα βιολί, Κατερίνα Κόρδη βιολί, Δημήτρης Αντωνακάκης βιόλα και Κώστας Σερελέας τσέλο.

Δείτε στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr όψεις του αυγουστιάτικου φεγγαριού από το Πήλιο, την Αρχαία Τίρυνθα και την Αρχαία Νεμέα.

Σχετικές ειδήσεις