ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σήμερα η 2η Γιορτή Γης από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Σήμερα η 2η Γιορτή Γης από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Πόντος, Θράκη, Κρήτη. Οι λύρες της Ελλάδας συναντώνται σε μια μοναδική γιορτή και συγκεκριμένα στη 2η Γιορτή Γης που διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας σήμερα, Παρασκευή (02/09/2016) στο δημοτικό σχολείο της Χαρίεσσας, στη Νάουσα της Ημαθίας.

Λόγω καιρού, η εκδήλωση μεταφέρεται στον προάυλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Χαρίεσσας.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης

hariessa

Οι καιρικές συνθήκες δεν μας πτοούν! Ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί με τον Αλέξη Παρχαρίδη στο ποντιακό τραγούδι συνοδευόμενος στη λύρα από τον Νίκο Κοκκινίδη.

Στο λαϊκό τραγούδι με την φωνή της θα μας ταξιδέψει η Βασιλική Παπαδοπούλου συνοδευόμενη στη λύρα απο τον Αριστείδη Μιχαηλίδη.

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας ιδρύθηκε στη Νάουσα το 2015 ως μια νέα στέγη πολιτισμού, που θα πρεσβεύει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του ποντιακού πολιτισμού.

Μέσα από την αναβίωση των εθίμων κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει στα μέλη του την σημασία της παράδοσης. Να φυτέψει σπόρους οι οποίοι θα καρποφορήσουν μέσα από την διάπλαση των παιδιών της, με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στην παράδοση.

«Μέσα σε αυτόν το χώρο βρεθήκαμε κοντά στην παράδοση, τραγουδήσαμε και χορέψαμε με την ψυχή μας, στο μυαλό ζωντάνεψαν οι μνήμες από τα όσα άκουσε από τους προγόνους μας, συζητήσαμε.. αναζητήσαμε λύσεις για τα ανεκπλήρωτα μέχρι στιγμής δίκαια του ποντιακού ελληνισμού...Η Ρωμανίαν κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο!», αναφέρει η περιγραφή της Σελίδας της Ευξείνου Λέσχης στο Facebook.

Σχετικές ειδήσεις