ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον «Τοίχο των Αστεριών» της «ΕΛΠΙΔΑΣ» γνωστός Τούρκος πρωταγωνιστής

Στον «Τοίχο των Αστεριών» της «ΕΛΠΙΔΑΣ» γνωστός Τούρκος πρωταγωνιστής

Το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου 2016, ήταν αφιερωμένο στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, άνοιξε τις πύλες του το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου, το οποίο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο σύντομο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε θερμά τον πρέσβη και τη σύζυγό του, Ζεϊνέπ Ουράς, για την υποστήριξή τους στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην Ελλάδα το αγκάλιασαν και μοιράστηκαν τα οράματα του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας ότι ήταν οι πρώτοι που στήριξαν το Πρόγραμμα Αδελφοποίησης του Νοσοκομείου της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με τα μεγάλα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, ενώνοντάς το με το Ογκολογικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Άγκυρας.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε επίσης τον Τούρκο ηθοποιό Burak Ozdivit ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για να παραστεί στην έναρξη του Φεστιβάλ, και ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό και την αλληλεγγύη του για το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη του απένειμε την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου, καθώς κι ένα αστέρι με το όνομά του, που θα τοποθετηθεί στον «Τοίχο των Αστεριών» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων στο Γουδή, πλάι στα αστέρια με τα ονόματα όλων όσοι στέκονται στο πλευρό των άρρωστων παιδιών και των οικογενειών τους.

Σχετικές ειδήσεις