ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αρνητικοί συσχετισμοί»: Επιλεγμένα σκίτσα για τα γεγονότα της περιόδου 2013-2015

«Αρνητικοί συσχετισμοί»: Επιλεγμένα σκίτσα για τα γεγονότα της περιόδου 2013-2015

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του λευκώματος του γελοιογράφου Πάνου Ζάχαρη

Σκίτσα εφημερίδας, εφήμερα, καταδικασμένα να ζήσουν όσο κρατά μια γρήγορη ματιά, δηλαδή περίπου μισό λεπτό, θέλουν να γλιτώσουν από το χρόνο. Να διασώσουν όσο μπορούν μνήμες από γεγονότα χτεσινά που όμως θολώνουν και μοιάζουν ήδη μακρινά εξαιτίας του συμπυκνωμένου πολιτικού χρόνου. Σκίτσα που γεννήθηκαν από την επικαιρότητα και παλεύουν μήπως και καταφέρουν να την ξεπεράσουν, όμορφα τακτοποιημένα σε ένα βιβλίο.

Οι εκδόσεις «Τόπος» παρουσιάζουν το λεύκωμα του γελοιογράφου Πάνου Ζάχαρη «Αρνητικοί Συσχετισμοί» που περιλαμβάνει επιλεγμένα σκίτσα τα οποία έγιναν για το ΠΟΝΤΙΚΙ και το ηλεκτρονικό περιοδικό Ατέχνως την περίοδο 2013-2016. Πρόκειται για «πειραγμένες» στιγμούλες, χρωματιστές κραυγές και ψίθυρους για το θανατηφόρο δάγκωμα του φιδιού στο Κερατσίνι, το Πρωτογενές Πλεόνασμα γαλαζοπράσινου κυνισμού, την Ελπίδα που κάπου κόλλησε στην κίνηση, για τα «χαχανάκια» Βρυξελλών και της Ευρώπης τη σημαία που λασπώθηκε στην Ειδομένη.

Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Polis Art Cafe, Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου, ο δημοσιογράφος Άρης Μαλανδράκης και ο Πάνος Ζάχαρης.

Σχετικές ειδήσεις