ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ταινία του Δημήτρη Αθανίτη Invisible κατέκτησε και το ελληνικό κοινό

Η ταινία του Δημήτρη Αθανίτη Invisible κατέκτησε και το ελληνικό κοινό

Η βραβευμένη ταινία Invisible του Δημήτρη Αθανίτη, που προβάλλεται στην ελλάδα, κέρδισε τόσο το κοινό όσο και τους κριτικούς κινηματογράφου.

Στο Invisible, πέμπτη κατά σειρά δραματική ταινία του Δημήτρη Αθανίτη, η κάμερα στρέφεται στο εξαθλιωμένο από τα μνημόνια προλεταριάτο, στη βιομηχανική ζώνη του Ασπρόπυργου. Ένας απολυμένος εργάτης, πατέρας ενός 6χρονου αγοριού, παλεύει απεγνωσμένα με τις ηθικές αναστολές του για να ανταποδώσει τη βία που υπέστη. Η ταινία υιοθετεί έναν ωμό ρεαλισμό που συνταράσσει τον θεατή.

Η σπαρακτική ερμηνεία του Γιάννη Στάνκογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ήδη κερδίσει βραβεία και διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, μετά την πρεμιέρα στο περυσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το Βραβείο Ανδρικού Ρόλου κέρδισε όμως και στο Φεστιβάλ της Φλωρεντίας Montelupo Fiorentino MIIFF.

Πρόκειται για το δέκατο βραβείο της ταινίας και το τρίτο του πρωταγωνιστή της, Γιάννη Στάνκογλου, μετά το Μεγάλο Βραβείο στη Figuera Film Art και τα βραβεία σε μεγάλες κατηγορίες στο Φεστιβάλ London Greek Film Festival και στο Bridges IFF στο Ναύπλιο. Στο Φεστιβάλ Ναυπλίου το Βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου απέσπασε ο μικρός πρωταγωνιστής της ταινίας, Χρήστος Μπενέτσης.

Παίζουν: Γιαννης Ραμμος, Κορα Καρβουνη, Σπυρος Τεσκος, Κωστας Δεδες, Στελλα Καλτσου, Γιαννης Στανκογλου, Ακης Δαουτης, Stella Stellas.

Σχετικές ειδήσεις