ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ζεϊμπέκικο του νικητή: Το βιβλίο της ζωής του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το ζεϊμπέκικο του νικητή: Το βιβλίο της ζωής του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ήταν όλοι εκεί. Οι φίλοι του Κώστα Χαρδαβέλλα ήταν το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2016, δίπλα στον φίλο τους στην παρουσίαση του βιβλίου «Το ζεϊμπέκικο του νικητή».

«Μπήκε ξαφνικά σαν σίφουνας στη ζωή μου, όπως τα μπουρίνια του Φθινοπώρου, όπως οι ανεμοστρόβιλοι της ερήμου που έρχονται από το πουθενά. Και το έμαθα τέλος του Ιουνίου του 2009. Και δεν μου άφησαν κανένα περιθώριο να ελπίζω σε ένα λάθος... Έχεις επιθετικό καρκίνο με μετάσταση στους λεμφαδένες, ήταν η διάγνωση των γιατρών. Επτά λέξεις, επτά μαχαιριές, επτά καρφιά στην καρδιά μου», αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του.

Πολλοί και αγαπημένοι φίλοι του γνωστού δημοσιογράφου βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου «Το ζεϊμπέκικο του νικητή» από τις εκδόσεις Πατάκη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Άνθρωποι από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο ήταν εκεί, μεταξύ των οποίων, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Ζήνα Κουτσελίνη. Από το πλευρό του Κώστα Χαρδαβέλλα, βέβαια, δεν έλειπε η αγαπημένη του σύζυγος, Μαρία.

Το βιβλίο προλόγισαν ο καθηγητής χειρουργικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Λινός, ο Γενικός Διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1, Τζώνη Καλημέρης, η δημοσιογράφος, Εύα Αντωνοπούλου και ο παρουσιαστής και τηλεοπτικός παραγωγός, Σάκης Τανιμανίδης. Τη συζήτηση συντόνισε ο γιος του Κώστα Χαρδαβέλλα, Κωνσταντίνος.

Στο βιβλίο του «Το ζεϊμπέκικο του νικητή» ο γνωστός δημοσιογράφος κατέγραψε τον τεράστιο αγώνα που έδωσε για να σταθεί όρθιος και να «νικήσει» τον καρκίνο. Όταν οι γιατροί του έδιναν λίγες πιθανότητες για να ζήσει, εκείνος με πίστη και επιμονή κατάφερε να ξεπεράσει το κακό, και να βγει ο απόλυτος νικητής.