ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβεία Γυναικών 2017 από το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»

Βραβεία Γυναικών 2017 από το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»

Οι δυναμικές γυναίκες μπορούν όταν θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και να εμπνεύσουν για καλό.

Για το λόγο αυτό, δόθηκαν τα βραβεία γυναικών ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ, για τέταρτη χρονιά στον Πειραιά.

Τα βραβεία είχαν στόχο να τιμηθούν άξια γυναικεία πρότυπα, που μέσα από την αγάπη για το αντικείμενό τους, τον προσωπικό τους μόχθο, τη μελέτη, το όραμα, τις ικανότητες, το πάθος και τα ταλέντα τους, κατάφεραν να διακριθούν καθώς το έργο τους ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες προς τη δημιουργία.

Φέτος την βραδιά βράβευσης αυτών των σημαντικών γυναικών, παρουσιάσει μια αντίστοιχης εμβέλειας προσωπικότητα, η γνωστή δημοσιογράφος και πολύ δημοφιλής στον Πειραιά, κυρία Άντα Ηλιοπούλου, που έχει τιμήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό με το έργο της σε συνεργασία με τους μεγάλους Οίκους μόδας που εργάστηκαν αφιλοκερδώς υπέρ της χώρας.

Η δημοσιογράφος παρουσίασε οκτώ αξιόλογες γυναικείες προσωπικότητες που έλαβαν από οκτώ σημαντικούς άντρες ένα βραβείο Καρυάτιδα φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Δημήτρης Κώστας ειδικά για το ‘’ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ’’.

Το Βραβείο Εθελοντισμού έλαβε η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Πρόεδρος και εμπνεύστρια του Σωματείου «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», Βέρα Μεσσήνη που αγωνίστηκε για να πραγματώσει το όραμα της κοινωνικής κατοικίας και έδωσε στέγη σε συμπολίτες μας που έχασαν τα πάντα. Το βραβείο απένειμε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πειραιώς, Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης.

Το Βραβείο Ναυτιλίας πήρε η Γενική Διευθύντρια της Macgregor Greece, Αθηνά Κανελλάτου.

Το Βραβείο Επιστήμης δόθηκε στην διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα, υπεύθυνη της μονάδας οφθαλμικής ογκολογίας και αμφιβληστροειδούς της πολυκλινικής της Σιένα, Santa Maria alle Scotte, Δρ Ντόρις Χατζηστυλιανού.

Το Βραβείο Πολιτισμού έλαβε η Αρχαιολόγος- Θεατρολόγος -Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης- Δρ. Αρχαιολογίας και Τέχνης, Πολυξένη Αδάμ-Βελένη.

Το Βραβείο Θεάτρου δόθηκε στην Σκηνοθέτη – Θεατρολόγο – Συγγραφέα και Δρ Αισθητικής Φιλοσοφίας, Τζένη Αρσένη

Το Βραβείο Λογοτεχνίας έλαβε η Ψυχολόγος- Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - Συγγραφέας, Φωτεινή Τσαλίκογλου

Το Βραβείο Αθλητισμού αποδόθηκε στην Πρωταθλήτρια Παγκοσμίων Κυπέλλων στη σκοποβολή Άγη Κασούμη.

Το Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας έλαβε η πρωτοπόρος επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος της εταιρείας Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ- Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην ERMA FIRST και Πρόεδρος της HEMEXPO, Ελένη Πολυχρονοπούλου

Σχετικές ειδήσεις