ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Αρχιτσιγκούνης»: Η νέα ξεκαρδιστική κωμωδία με τον Ντάνι Μπουν στους κινηματογράφους

«Ο Αρχιτσιγκούνης»: Η νέα ξεκαρδιστική κωμωδία με τον Ντάνι Μπουν στους κινηματογράφους

Νόμιζες ότι ο Σκρουτζ ήταν ο μεγαλύτερος τσιγκούνης όλων των εποχών; Έφτασε η ώρα να αναθεωρήσεις και να γνωρίσεις τον αρχιτσιγκούνη Φρανσουά!

Ο ήρωας της νέας κωμωδίας και βασιλιάς του είδους Ντάνι Μπουν ήρθε για να σε κάνει να γελάσεις μέχρι δακρύων με την εμμονή του με το… χρήμα!

Το οποιοδήποτε έξοδο τον πανικοβάλλει, οι οικονομίες είναι για αυτόν η απόλυτη ευτυχία και η αποταμίευση το νόημα της ζωής. Έχει οργανώσει την καθημερινότητά του έτσι ώστε να μην ξοδεύει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από ό,τι έχει ανάγκη- ακόμη κι όταν πραγματικά το χρειάζεται. Η ζωή όμως του επιφυλάσσει μία έκπληξη!

Ο έρωτας του χτυπά την πόρτα και διαταράσσει τις ισορροπίες στην ολιγαρκή του καθημερινότητα. Τα πράγματα αλλάζουν εντελώς όταν γνωρίζει την κόρη του, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε μέχρι σήμερα. Λένε ότι όταν αγαπάς, δεν υπολογίζεις τίποτα. Τι γίνεται όμως όταν είσαι αρχιτσιγκούνης;

Ο Φρανσουά αποφασίζει να κρύψει την εμμονή του με τις οικονομίες από τις δύο γυναίκες και έτσι ξεκινά μια σειρά από ξεκαρδιστικά γεγονότα και γκάφες. Γιατί μπορεί τα ψέματα να είναι βολικά, αλλά μερικές φορές πρέπει να πληρώσεις το τίμημα, που μπορεί μάλιστα να είναι πολύ υψηλό…

Πάρε μία γεύση εδώ, παρακολουθώντας το τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφορεί από τη Rosebud .21 στις 8 Ιουνίου

Οι ταλαντούχοι δημιουργοί της αστείας αλλά και «σοφής» κωμωδίας

komodia

Ο Ντάνι Μπουν, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους σταρ. Το όνομά του είναι συνώνυμο με την κωμωδία και την εμπορική επιτυχία στη Γαλλία και όχι μόνο! Το πιθανότερο είναι πως τον γνωρίζεις από την ξεκαρδιστική ταινία «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι!» που τον ανέδειξε σε έναν διεθνώς αναγνωρίσιμο σταρ.

Αυτή τη φορά ο Μπουν αναλαμβάνει έναν ρόλο διαφορετικό από τους άλλους και βάζει όλη του την τέχνη για να μας κάνει να αγαπήσουμε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Κανονικά ένας σπαγκοραμμένος δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής… Ο χαρισματικός ηθοποιός όμως μπορεί να κάνει το κοινό να τον αγαπήσει ακόμα και όταν υποδύεται έναν τσιγκούνη.

Όπως εξηγεί: «Αυτό που αγάπησα στον χαρακτήρα είναι η ανθρώπινη διάστασή του και το συναίσθημα που σου γεννά. Για μένα, μια καλή κωμωδία είναι μια ταινία που σε κάνει να γελάσεις αλλά και να συγκινηθείς. Μιλά για τον Φρανσουά και την τσιγκουνιά του, αλλά και την κοινωνία στην οποία ζει και τον τρόπο με τον οποίο όλοι μας βλέπουμε τους γύρω μας. Τι σημαίνει η γενναιοδωρία; Γιατί και πώς πρέπει να προσφέρουμε;».

Συνοδοιπόρος του στη προσπάθεια αυτή ήταν ο σκηνοθέτης του, Φρεντ Καβαγιέ, γνωστός από τα θρίλερ «Όλα για Εκείνη», «3 Ώρες Διορία» και «Λάθος στο Λάθος». Παρά τις προηγούμενες επιτυχίες του, ο Καβαγιέ δεν ήταν αρχικά αυτονόητη επιλογή, αφού δεν είχε ποτέ στο παρελθόν καταπιαστεί με κωμωδία μεγάλου μήκους. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον «πρωταθλητή» του είδους στη Γαλλία, που ήταν κάτι φοβερό για εκείνον.

Μαζί, με πολλή δουλειά, οι ενθουσιώδεις συνεργάτες, χάρη στη δεξιοτεχνία τους κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και μία ξεκαρδιστική αλλά και σοφή ιστορία που καταφέρνει να θίξει και πιο σοβαρά θέματα, όπως η πατρότητα και η οικογένεια!

Στους κινηματογράφους από 8 Ιουνίου!