ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Release Athens Festival 2017: «Έριξε αυλαία» με Thievery Corporation και Archive (pics)

Release Athens Festival 2017: «Έριξε αυλαία» με Thievery Corporation και Archive (pics)

Το αδιάβροχο -και οι γαλότσες ενίοτε μαζί με τις βουτιές στη λάσπη για τους πιο τολμηρούς- μπορεί να είναι σήμα κατατεθέν για τα περισσότερα υπαίθρια φεστιβάλ του εξωτερικού, τείνει όμως να γίνει απαραίτητο αξεσουάρ και για τον συναυλιακό Ιούνιο στην Αθήνα.

Η καλοκαιρινή βροχή φαίνεται πως αγαπάει το Release Athens Festival. Όπως και πέρυσι, στο ατμοσφαιρικό κλείσιμο του φεστιβάλ με τους Sigur Ros υπό βροχήν, έτσι και φέτος ο κόσμος δεν πτοήθηκε και κατέκλυσε την Πλατεία Νερού, παρόλο που τα καιρικά φαινόμενα ήταν πιο έντονα την Παρασκευή (16/06/2017).

Τους πρώτους επισκέπτες του Release Athens Festival 2017-Day II υποδέχτηκαν οι Θεσσαλονικείς Chinese Basement, με ένα ηλεκτρικό και ρυθμικό setlist, που έβαλε στο «κλίμα» γρήγορα τον κόσμο. Οι άτυχοι της διοργάνωσης ήταν Omega Ray, οι οποίοι ακολούθησαν, με σημαντική όμως καθυστέρηση λόγω βροχής. Το γεγονός αυτό, και με δεδομένο ότι το πρόγραμμα έπρεπε να τηρηθεί, έπαιξαν μόνο δύο τραγούδια.

Η βροχή, όμως, δεν άφησε σε ησυχία ούτε τους Kadebostany. Παρόλα αυτά, η electro-pop πινελιά της ημέρας ξεκίνησε μεν με ομπρέλες, στο τέλος της όμως επιφύλαξε ένα μικρό ουράνιο τόξο. Οι Kadebostany παρουσίασαν τη νέα τους τραγουδίστρια Kristina, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις, και μετά από ένα setlist με γνωστά κομμάτια, ένα καινούριο τραγούδι και δύο διασκευές, το «Heroes» του David Bowie και το «Crazy In Love» της Beyonce, παρέδωσαν τη σκυτάλη στους Archive.

Το ιδιαιτέρως αγαπητό στο ελληνικό κοινό συγκρότημα βγήκε στη σκηνή την κατάλληλη στιγμή, όταν ο ουρανός είχε «στεγνώσει» και πλέον η Πλατεία Νερού ήταν γεμάτη από κόσμο. Παρά το γεγονός ότι το κοινό τους είναι σε ένα βαθμό διχασμένο ανάμεσα στον παλιό τους ήχο και αυτόν των νεότερων χρόνων, οι Archive έδωσαν ένα δυνατό live, ισορροπώντας ανάμεσα στα καινούρια, όπως «Driving in Nails», «The False Foundation» κλπ., και στα παλιά αγαπημένα κομμάτια «You make me feel», «Fuck U», «Numb». Παράλειψη, για πολλούς, το «Again».

Η ώρα για τους Thievery Corporation είχε έρθει. Οι reggae, dub, ηλεκτρονικές μελωδίες του συγκροτήματος, με τα γυναικεία φωνητικά να εναλλάσσονται με τα αντρικά, κατέκλυσαν την Πλατεία Νερού. Επί δύο σχεδόν ώρες, οι Thievery Corporation πήγαιναν μπρος – πίσω σε όλη τη δισκογραφία τους, με αποκορύφωμα τα δύο encore αποτελούμενα από τα «Road Block», «Lebanese Blonde», «Drop Your Guns» και τέλος «The Richest Man In Babylon».

Με τον τρόπο αυτό έκλεισε το Release Athens Festival 2017, όπως ταίριαζε δηλαδή σε ένα πάρτι μετά από καλοκαιρινή βροχή και με πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια –ίσως και για την Day III.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr