ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύγχρονη αμερικανική τέχνη στο μουσείο Μπαρμπερίνι

Σύγχρονη αμερικανική τέχνη στο μουσείο Μπαρμπερίνι

Στόχος της έκθεσης είναι να συστήσει στο ευρωπαϊκό κοινό σημαντικά κομμάτια και καλλιτέχνες της αμερικανικής σύγχρονης τέχνης που δεν είναι τόσο γνωστοί στη Γηραιά Ήπειρο.

«Από τον Χόπερ στον Ρόθκο: Ο δρόμος της Αμερικής προς τη σύγχρονη τέχνη», είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης που παρουσιάζει στο Μουσείο Μπαρμπερίνι στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν σημαντικά δείγματα αμερικανικής σύγχρονης τέχνης, από τα πρώτα έργα των αμερικανών ιμπρεσιονιστών και τον ρεαλισμό του μεσοπολέμου μέχρι τον μεταπολεμικό αφηρημένο εξπρεσιονισμό του Τζάκσον Πόλοκ.

μουσειο

«Το ευρωπαϊκό κοινό γνωρίζει την Τζόρτζια Ο΄Κίφι, τον Έντουαρντ Χόπερ και τον Μαρκ Ρόθκο. Άλλοι κλασσικοί της σύγχρονης τέχνης όπως ο Άρθουρ Ντοβ, ο Μίλτον Έιβερι ή ο Ρίτσαρντ Ντίμπενκορν συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση για να ανακαλυφθούν» δήλωσε η τόνισε η διευθύντρια του μουσείου Barberini, Όρτρουντ Βέσχάιντερ.

μουσειο 2

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της τις προηγούμενες ημέρες και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 3 Οκτωβρίου. Συνολικά παρουσιάζονται 68 έργα, τα οποία έχει δανείσει το Phillips Collection, που είναι ένα μικρό ιδιωτικό μουσείο στην Ουάσιγκτον.

Σχετικές ειδήσεις