ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Stevie Wonder, Green Day, Pharrell Williams στο Φεστιβάλ Global Citizen 2017

Stevie Wonder, Green Day, Pharrell Williams στο Φεστιβάλ Global Citizen 2017

Στο 6ο Φεστιβάλ Global Citizen που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη θα εμφανιστούν επίσης οι Φάρελ Γουίλιαμς, Αλέσια Κάρα και Big Sean, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ο Stevie Wonder, οι Green Day, οι Lumineers, οι Killers και οι Chainsmokers θα είναι τα κεντρικά ονόματα του Φεστιβάλ Global Citizen στις 23 Σεπτεμβρίου, της ετήσιας συναυλίας στο Σέντραλ Παρκ, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης που συνδυάζει τη μουσική και τον κοινωνικό ακτιβισμό.

Ο Στίβι Γουόντερ συμμετέχει για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, ήταν από τους βασικούς καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν επίσης το 2013. Ο Φάρελ Γουίλιαμς ανέβηκε στη σκηνή συναυλίας του Global Citizen στο Αμβούργο, στη Γερμανία τον περασμένο μήνα, που διοργανώθηκε μια μέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της G20.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2

Τα διαφορετικά είδη μουσικής, από τον παλμό της πανκ των Green Day έως τις εκφραστικές μελωδίες των The Lumineers επιλέχθηκαν από τον Κρις Μάρτιν των Coldplay που επιμελείται τις συναυλίες, δήλωσε ο Χιου Έβανς, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Global Citizen, πλατφόρμας κοινωνικής δράσης για μια παγκόσμια γενιά που θέλει να επιλύσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου.

«Προσπαθούμε να φέρουμε καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη μουσικής. Οποιοδήποτε είδος μουσικής σας αρέσει, μπορείτε να έρθετε στο φεστιβάλ του Global Citizen και να συμμετάσχετε σε αυτό, γιατί ελπίδα μας είναι ότι το μήνυμα υπερβαίνει τη μουσική, ότι είμαστε η γενιά που βλέπει το τέλος της φτώχειας» τόνισε ο Έβανς στο Variety.

Όπως και τις προηγούμενες φορές, αναμένεται να διατεθούν 60.000 εισιτήρια για το Φεστιβάλ, κυρίως ως ανταμοιβή για τους συμμετέχοντες στις πρωτοβουλίες της Global Citizen για τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας παγκοσμίως και την αντιμετώπιση άλλων κοινωνικών προβλημάτων.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 3

Υπογράφοντας ψηφίσματα ή με tweets σε παγκόσμιους ηγέτες, τους οποίους θα παροτρύνουν να αναλάβουν δράση σε θέματα, όπως η εκπαίδευση των κοριτσιών, οι συμμετέχοντες - κυρίως millenials - μπορούν μετά από κλήρωση να αποκτήσουν δωρεάν εισιτήρια.

Το περσινό Φεστιβάλ έλαβε χώρα ενώ ήταν σε εξέλιξη η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο Έβανς δήλωσε ότι η ανάγκη για δράση έχει γίνει ακόμη πιο επιτακτική - ειδικά ενόψει της αναγγελίας του προέδρου των ΗΠΑ ότι θα μειώσει τα δισεκατομμύρια δολάρια που διοχετεύονται σε ξένη βοήθεια από τον προϋπολογισμό των Η.Π.Α. - αλλά και η συμμετοχή πολιτών στις δράσεις του Global Citizen έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η οργάνωση αξιοποιεί τη δύναμη της μουσικής ολοένα και πιο συχνά για την προώθηση των στόχων της. Η Live Nation εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών είναι πλέον ένας από τους βασικούς συνεργάτες της. «Ολοένα και περισσότερο ενσωματωνόμαστε στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία», δήλωσε ο Έβανς «αλλά πιστεύω ότι όλοι όσοι εμπλέκονται γνωρίζουν ότι ο αληθινός μας στόχος είναι το τέλος της ακραίας φτώχειας μέχρι το 2030 και θα τον επιτύχουμε, μόνο αν αξιοποιήσουμε την τεράστια ενωτική δύναμη της μουσικής για να φέρουμε τους ανθρώπους μαζί».

«Κάθε κίνημα χρειάζεται έναν ύμνο», είπε «Αυτό που έκανε ο Κουίνσι Τζόουνς πριν από πολλά χρόνια με το «We are the world» συσπείρωσε τον κόσμο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα... Υπάρχει, νομίζω, κάπου στο μέλλον, χώρος για την επόμενη γενιά των νέων μουσικών να βοηθήσουν να δημιουργήσουμε έναν πραγματικό ύμνο». Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η συναυλία στο Σέντραλ Παρκ θα προβληθεί ζωντανά από το MSNBC και το msnbc.com. Επίσης, θα προβάλλεται μέσω του YouTube και του Twitter.

Σχετικές ειδήσεις