ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μίκης Θεοδωράκης - Στέφανος Κορκολής: Μαγική η βραδιά στο Ηρώδειο για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Μίκης Θεοδωράκης - Στέφανος Κορκολής: Μαγική η βραδιά στο Ηρώδειο για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Οι χιλιάδες άνθρωποι που κατέκλυσαν το Ηρώδειο, την Παρασκευή (01/09/2017), ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο μουσικό σύμπαν του οικουμενικού μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, δοσμένα με μια συμφωνική διάσταση, μέσα από την προσωπική ματιά του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανου Κορκολή.

Μαζί με τη μοναδική Μαρία Φαραντούρη και την 22χρονη ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, ολόκληρο το Ηρώδειο τραγούδησε τα αγαπημένα τραγούδια του Μίκη, ενορχηστρωμένα από τον Στέφανο Κορκολή, τα οποία ήταν αφιερωμένα στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με τη συνεργασία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου και του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και με την παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, της Προέδρου της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, κυρίας Μαρίας Γιαννίρη, και της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Σίσσυς Παυλοπούλου, που ήταν οι επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης.

Το κοινό αποθέωσε τον Στέφανο Κορκολή, τη Μαρία Φαραντούρη και τη Σοφία Μανουσάκη και εντυπωσιάστηκε από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τη χορωδία «ΙΩΝΙΑ», τον διακεκριμένο μαέστρο Ιωακείμ Μπαλτσαβιά και τους σολίστ Θέμη Βαγενά (βιολοντσέλο), Μιχάλη Παούρη (μπουζούκι), Δημήτρη Παπαβομβολάκη (κιθάρα /μαντολίνο), Μπέλλα Λιονάκη (ακορντεόν) και Βασίλη Δεφίγγο (σαξόφωνο/φλάουτο), στους οποίους χάρισε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ»:

- στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του,

- στην κυρία Παυλοπούλου για τη μεγάλη συμβολή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης,

- στους καλλιτέχνες και τον Δήμο Βόλου για την αφιλοκερδή και ενθουσιώδη προσφορά τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης,

- στους μαθητές-μέλη των χορωδιών που ταξίδεψαν από το Βόλο για να τραγουδήσουν για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»,

- στην ελληνική κοινωνία για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμα του Συλλόγου, στέλνοντας για άλλη μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Στην εκδήλωση την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Λιάνα Κανέλλη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, Πρέσβεις, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλοί άλλοι.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις