ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: Η DEMO χορηγός για τρίτη χρονιά

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: Η DEMO χορηγός για τρίτη χρονιά

«Κάθαρσις» ήταν ο τίτλος του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως και τις 19 Αυγούστου, με τη στήριξη της βιομηχανίας φαρμάκων DEMO, η οποία ήταν χορηγός για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (Molyvos International Music Festival) είναι μία τετραήμερη γιορτή της κλασικής μουσικής στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου που συγκεντρώνει κορυφαίους νέους ερμηνευτές διεθνούς φήμης. Στην εφετινή διοργάνωση, που είχε τίτλο και θεματική την «Κάθαρση» έλαβαν μέρος 19 κορυφαίοι - διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής, ενώ νωρίτερα, 9-13 Αυγούστου οργανώθηκαν πρωτότυπες προ-φεστιβαλικές δραστηριότητες σε διάφορα σημεία του νησιού.

Το «παρών» και εφέτος έδωσε πλήθος επισκεπτών που είχε την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά σημαντικούς ερμηνευτές της παγκόσμιας κλασικής σκηνής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για τη σοβαρότητα και το διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης, ενώ τον Μάιο διακρίθηκε ανάμεσα σε 30 υποψήφιους από όλο τον κόσμο με το τρίτο βραβείο καινοτομίας του Classical Next στο Ρότερνταμ, ίσως του πιο σημαντικού Φόρουμ για την κλασική μουσική παγκοσμίως.

demo4

Η DEMO, πιστή στο πρόγραμμα της κοινωνικής υπευθυνότητας, στηρίζει επί τρία συναπτά έτη το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε. Ο τομέας του πολιτισμού και ιδιαίτερα το δοκιμασμένο νησί της Μυτιλήνης κέντρισε το ενδιαφέρον της εταιρείας, η οποία στην περιοχή του Αιγαίου δραστηριοποιείται κοινωνικά και με άλλες ενέργειες (δωρεές σε Μαράθι, Αστυπάλαια, Φούρνους, κ.α).

Σχετικές ειδήσεις