ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιστορικές στιγμές: «Γέφυρα» πολιτισμού Νέας Σμύρνης - Σμύρνης!

Ιστορικές στιγμές: «Γέφυρα» πολιτισμού Νέας Σμύρνης - Σμύρνης!

Μια ιστορική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στη Σμύρνη, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού μεταξύ των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα επισκεφθεί τη Σμύρνη θα είναι ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης ο οποίος θα υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με το δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλη Χατζατουριάν, o οποίος σχεδίασε και συντόνισε την όλη δράση. Το θέμα της συνάντησης μεταξύ των δύο δημάρχων θα είναι «Σμύρνη -Νέα Σμύρνη: Δεσμοί Ιστορίας, Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης», ενώ το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Μέγαρο Πολιτισμού Ahmed Adnan Saygun στο κέντρο της Σμύρνης, στην οποία συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Σμύρνης με μαέστρο το διάσημο Hakan Sensoy.

Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί ελληνική αντιπροσωπεία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα από Δήμο με προσφυγικές καταβολές το Δήμο Σμύρνης, με σκοπό τη μελλοντική συνεργασία, με σημαντικές πολιτιστικές δράσεις στις δύο πόλεις. Κατά τη διάρκεια των ημέρων αυτών θα πραγματοποιηθεί επίσης έκθεση φωτογραφιών που έχει επιμεληθεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, με θέμα 60 σπάνιες καρτ ποστάλ από την περίοδο ακμής της Σμύρνης οι οποίες δίνουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα από την καθημερινή κοινωνική ζωή της πόλης. Οι φωτογραφίες προέρχονται κυρίως από το αρχείο του Ψηφιακού Μουσείου Σμύρνης & Νέας Σμύρνης, καθώς και από το προσωπικό αρχείο του Βαγγέλη Χατζατουριάν.

Σχετικές ειδήσεις