ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eπίσημα εγκαίνια αίθουσας Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών

Eπίσημα εγκαίνια αίθουσας Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση εγκαινίων της αίθουσας συναυλιών Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου και πλήθος επισήμων.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ωδείου Αθηνών κ. Νίκος Τσούχλος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Το έργο της ολοκλήρωσης και του εκσυγχρονισμού της αίθουσας συναυλιών Άρης Γαρουφαλής, φέρει την υπογραφή του Ιδρύματος Friends of Aliki Vatikioti Foundation for Music and the Arts, ενός φορέα με ευρύτατη όσο και διακριτική πολιτιστική δραστηριότητα στον οποίο οφείλεται εξ ολοκλήρου η χρηματοδότηση του έργου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά γενναιόδωρη χειρονομία στη μνήμη της μεγάλης πιανίστας και παιδαγωγού Αλίκης Βατικιώτη, η οποία για πολλά χρόνια υπήρξε καθηγήτρια και Έφορος της Σχολής Πιάνου, από τους βασικούς στυλοβάτες της μεγάλης οικογένειας του Ωδείου Αθηνών, στην οποία οφείλουν τη μουσική τους εκπαίδευση πολλές γενιές σπουδαίων μουσικών.»

O κ.Τσούχλος χαρακτήρισε το έργο ως ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση και πλήρη αξιοποίηση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών υποδομών του ιστορικού Ωδείου Αθηνών, που η παρούσα Διοίκηση του Μουσικού και Δραματικού Συλλόγου είχε θέσει από την αρχή ως έναν από τους κύριους στόχους της.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια βήματα, προεξάρχοντας βέβαια του μεγάλου έργου αποπεράτωσης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών, που είναι ήδη ενταγμένο στις χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής, χάρη σε εκτεταμένες μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν επίσης από πολυάριθμα κοινωφελή πολιτιστικά ιδρύματα και ιδιώτες. Όλα αυτά σε μια στιγμή θεσμικά κομβική για το ιστορικό Ωδείο Αθηνών, το οποίο, μετά από 146 συναπτά χρόνια αφιλοκερδούς προσφοράς υψηλού επιπέδου στην καλλιτεχνική εκπαίδευση, έχει σήμερα χρέος να σχεδιάσει μια νέα πορεία, τέτοια που να του επιτρέπει εφεξής να ανταποκρίνεται πληρέστερα στις νέες εκπαιδευτικές και ευρύτερα καλλιτεχνικές προκλήσεις της τόσο ραγδαία εξελισσόμενης εποχής μας.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετείχαν οι εξής:

Η Χορωδία των Μικρών Μουσικών του Ωδείου Αθηνών, του προγράμματος υποτροφιών, που υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την ALPHA BANK.

Ο 13χρονος μαθητής πιάνου του Ωδείου Αθηνών Γιάννης Ζώραπας, μέλος των Μικρών Μουσικών του Ωδείου Αθηνών, που σπουδάζει χάρη στην υποτροφία «Γεωργίου και Μαρίας Βεργωτή» του Ωδείου Αθηνών.

Ο Βασίλης Αλεβίζος, αριστούχος απόφοιτος της σχολής πιάνου του Ωδείου Αθηνών, ο οποίος ολοκλήρωσε πρόσφατα τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Royal Academy of Music του Λονδίνου με υποτροφία «Γεωργίου και Μαρίας Βεργωτή» του Ωδείου Αθηνών.

Το σύνολο μουσικής δωματίου KYKLOS, σύνολο in residence στο Ωδείο Αθηνών.