ΣΕΙΣΜΟΙ

Προστατέψτε το σπίτι σας από σεισμό και καιρικά φαινόμενα

Προστατέψτε το σπίτι σας από σεισμό και καιρικά φαινόμενα

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη κάνει εντονότατη την εμφάνισή τους στην Ελλάδα, από τις αρχές του φθινοπώρου και οι πρόσφατες καταστροφές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αθήνας, με τις πλημμύρες στα δυτικά προάστια και συνοικίες του Πειραιά, έχουν αφήσει πίσω τους τεράστια προβλήματα.

Ο εγκέλαδος έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του στο Αίγιο, στην Αττική και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιουσίες μας.

Κόποι μιας ζωής, χάθηκαν, χάνονται και θα κινδυνεύουν να χαθούν στα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου ή στην ένταση μιας σεισμικής δόνησης και όλοι όσοι επλήγησαν, βίωσαν και την «ταπείνωση» της... αποζημίωσης από το ελληνικό κράτος, με το ποσό των 526 ευρώ.

Με το φετινό χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών και τους μετεωρολόγους να έχουν ήδη δημοσιοποιήσει τις πρώτες μακροπρόθεσμες προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες θα είναι εξαιρετικά πιο βαρύς σε σχέση με τον περσινό, εύκολα κατανοεί κανείς ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι απόλυτα ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Τα ίδια ακριβώς, ισχύουν και για την εντονότατη σεισμική δραστηριότητα που χαρακτηρίζει τον τόπο μας. Οι σεισμολόγοι καθημερινά καταγράφουν στον ελλαδικό χώρο δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες σεισμικές δονήσεις και σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκύπτουν αρκετές ισχυρότατες, που ως αποτέλεσμα έχουν και την πρόκληση σοβαρών ζημιών σε κατοικίες.

Είναι, εξαιρετικά πρόσφατο το χτύπημα του εγκέλαδου στο Αίγιο και το προχθεσινό «τριπλό» του χτύπημα με επίκεντρο στην Χαλκίδα και νωπό στη μνήμη όλων, το καταστροφικό πέρασμά του από την Κεφαλονιά.

Οι Έλληνες ακούμε εδώ και πολλά χρόνια πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς και αυτό είναι μια σκληρή αλήθεια. Οφείλουμε, ωστόσο, να λαμβάνουμε και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της κατοικίας μας, ώστε ακόμα και αν προκύπτουν ζημιές μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, να έχουμε άμεσο και σίγουρο τρόπο αντιμετώπισής τους.

Η ANYTIME, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της ασφάλειας με την εγγύηση της της INTERAMERICAN, προσφέρει ολοκληρωμένα «πακέτα» κάλυψης της κατοικίας σας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν οι σεισμοί, ενώ ανάλογα «πακέτα» θα βρείτε τόσο για την προστασία του σπιτιού σας, όσο και του αυτοκινήτου σας, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ό,τι αυτά μπορούν να προκαλέσουν, επιλέγοντας ένα από τα τρία πακέτα που σας ταιριάζει (Economic, Value, Premium).

Στην ιστοσελίδα www.anytimeonline.gr θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για τις καλύψεις που προσφέρονται για την κατοικία σας και το κόστος ασφάλισής της από καιρικά φαινόμενα (πλημμύρα, καταιγίδα, χαλαζόπτωση, θύελλα) και σεισμό.

Ενημερωθείτε και οχυρωθείτε με τη βοήθεια της Anytime!