ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Ιταλία: Έτσι κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στην Ελλάδα τα 6,5 Ρίχτερ! (pics)

Σεισμός Ιταλία: Έτσι κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στην Ελλάδα τα 6,5 Ρίχτερ! (pics)

Από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (30/10) στην κεντρική Ιταλία, δεν έμειναν ανεπηρέαστοι ούτε οι σεισμογράφοι στον ελλαδικό χώρο!

Ο σεισμός της Κυριακής, ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και είναι ο τρίτος κατά σειράν «εξάρης» στην ίδια περιοχή από τις 24 Αυγούστου. Ο δεύτερος είχε σημειωθεί λίγες μέρες πριν, στις 26 Οκτωβρίου.

Δείτε στη gallery του newsbomb.gr, το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στα Ιωάννινα.

Δείτε παρακάτω το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στην Κέρκυρα.

KEK.active

Να σημειωθεί ότι τα σεισμικά κύματα τα κατέγραψε και ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος 1.500χλμ. μακριά από το επίκεντρο του σεισμού, στην Κάρπαθο.

KARP.active

Σχετικές ειδήσεις