ΣΕΙΣΜΟΙ

Στο «χορό» των Ρίχτερ τα Ιωάννινα - Έντεκα σεισμοί σε δύο ώρες

Στο «χορό» των Ρίχτερ τα Ιωάννινα - Έντεκα σεισμοί σε δύο ώρες

Σεισμός – Ιωάννινα: Οι διαδοχικές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν μέσα σε δύο ώρες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, το βράδυ της Πέμπτης (17/11) ξύπνησαν μνήμες στους Ηπειρώτες.

Στο «χορό» των Ρίχτερ τα Ιωάννινα το βράδυ της Πέμπτης (17/11), όπου σημειώθηκαν έντεκα σεισμοί από τις 8.30 το βράδυ έως και τις 10.30 το βράδυ.

Τουλάχιστον 7 σεισμοί έγιναν αισθητοί από τους κατοίκους, με τους μεγαλύτερους να φτάνουν τα 3,3 Ρίχτερ και τα 3,5 Ρίχτερ με απόσταση μόλις 20 λεπτών μεταξύ τους.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:54 στην περιοχή των Ιωαννίνων. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 18 χιλιόμετρα απόσταση από την πόλη της Ηπείρου και έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν μικρότερο από 10 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 22:02, σημειώθηκε και δεύτερη ασθενής δόνηση, μεγέθους 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 17 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή συνεχίστηκε, καθώς στις 22:23 καταγράφηκε νέα δόνηση, μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο 21 χιλιόμετρα απόσταση από τα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός της τάξεως των 3,5 Ρίχτερ είχε επίκεντρο Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, κοντά στο σημείο που έγινε και ο ισχυρός σεισμός των 5,3 ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις σεισμικές δονήσεις στην Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις