ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός ΤΩΡΑ: Δείτε LIVE τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι

Σεισμός ΤΩΡΑ: Δείτε LIVE τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι

Σεισμός τώρα:Δείτε τι καταγράφουν LIVE οι σεισμογράφοι

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με τους δεκάδες μικροσεισμούς που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην ανατολική Αττική και την Εύβοια (κόλπος Πεταλιών).

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι πράγματι «τις τελευταίες ώρες είχαν εγερθεί κάποια σεισμικά μέτωπα στη Ραφήνα και το Μαρκόπουλο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια “συστάδα” σεισμών, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις, αν και ανεπαίσθητοι, έγιναν αντιληπτοί».

«Εκείνο που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι το φαινόμενο βρίσκεται πλέον σε ύφεση, δηλαδή αποσβένεται. Το παρακολουθούμε, βεβαίως, στενά, ωστόσο θα πρέπει να σας πω πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας, καθώς οι δονήσεις είναι εξαιρετικά μικρές», ξεκαθάρισε ο κ. Λέκκας.

seismostora

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (παρακολούθηση της σεισμικότητας σε πραγματικό χρόνο τις τελευταίες 48 ώρες)

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τους σεισμούς

Σχετικές ειδήσεις