ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στις Οινούσσες: Προσπάθησαν να γλιτώσουν από τον Ερντογάν και πνίγηκαν στο Αιγαίο

Τραγωδία στις Οινούσσες: Προσπάθησαν να γλιτώσουν από τον Ερντογάν και πνίγηκαν στο Αιγαίο
Λέμβος ανετράπη σήμερα (27/09), βόρεια των Οινουσσών.
ΙΝ ΤΙΜΕ

Τούρκοι πολίτες που ζητούσαν πολιτικό άσυλο, επέβαιναν σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, στη λέμβο που ανετράπη σήμερα (27/09), βόρεια των Οινουσσών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένα βρέφος.

Με τη ζωή τη δική τους και τη ζωή των παιδιών τους πλήρωσαν Τούρκοι πολίτες την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν.

Το ναυάγιο στις Οινούσσες έχει τραγικό απολογισμό: πέντε νεκρά παιδιά και δύο ενήλικες.

Πλήρωμα σκάφους της δύναμης FRONTEX περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή συνολικά 12 άτομα, καλά στην υγεία τους, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο, ενώ οι σοροί των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 19 άτομα.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών σταμάτησαν καθώς τα πτώματα έχουν αναγνωριστεί και δεν αναζητούνται άλλοι αγνοούμενοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27/09), όταν μια βάρκα ανατράπηκε στ’ ανοιχτά των Οινουσσών. Αμέσως κινητοποιήθηκαν σκάφη του Λιμενικού και της Frontex αλλά και ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος για γνωστή παρουσιάστρια στο κέντρο της Αθήνας – Τι συνέβη (pics)

Στο ψυχιατρείο πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής (pics)

Σχετικές ειδήσεις