ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι «ξηλώθηκε» το κύκλωμα με τα φουσκωτά – Αυτές είναι οι σπηλιές όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά

Έτσι «ξηλώθηκε» το κύκλωμα με τα φουσκωτά – Αυτές είναι οι σπηλιές όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά

Πάνω από ένα τόνο ναρκωτικά κρυμμένα σε σπηλιά στη νησίδα «Πιπέρι», ανοιχτά της Αλοννήσου, εντόπισαν χθες, Δευτέρα (30/09) άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Η επιχείρηση συντονίστηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος μετά τη σύλληψη ενός Αλβανού υπηκόου, που επέβαινε σε ταχύπλοο σκάφος ανοιχτά του Αγκιστρίου. Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες από τη σύλληψη των δραστών και τα ευρήματα στη σπηλιά.

Η επιχείρηση καταγράφηκε από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και, όπως δείχνει σχετικό βίντεο, στο σκάφος διακρίνονται ακόμα τα δοχεία με τα καύσιμα που εξασφάλιζαν στους δράστες πολλές ώρες αυτονομίας. Επρόκειτο για το δεύτερο σκάφος που αναζητούσε η ελληνική ακτοφυλακή και φέρεται ότι μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία στην Τουρκία.

Δείτε στην gallery τις εντυπωσιακές εικόνες από την επιχείρηση:

Τα δύο ταχύπλοα ξεκίνησαν από Αλβανία, “όργωσαν” όλο το Ιόνιο και το Αιγαίο και έφτασαν στις ακτές της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ταχύπλοο, που φέρεται ότι κι αυτό να μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία στην Τουρκία, ακινητοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 27/09 από το Λιμενικό μετά από καταδίωξη στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στα νότια της Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθησαν και τρεις Αλβανοί υπήκοοι.

Δείτε στην gallery τι βρέθηκε στη σπηλιά:

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Οι δράστες επέλεγαν ταχύπλοα σκάφη που παρείχαν τη δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης στα σκάφη τοποθετήσουν μηχανές ιδιαίτερα μεγάλου κυβισμού, προκειμένου να αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες, και να διαθέτουν μεγάλη αυτονομία καυσίμων. Με αυτό τον τρόπο οι δράστες μπορούσαν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις δυσκολεύοντας την ακινητοποίηση τους από τις Διωκτικές Αρχές.

Οι χειριστές των ταχύπλοων σκαφών χαρακτηρίζονται έμπειροι και ιδιαίτερα ικανοί.

Οι διακινητές επέλεγαν συγκεκριμένες ημέρες με «κατάλληλες» καιρικές συνθήκες, κατά προτίμηση με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους άνω των 5-6 μποφόρ.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά:

Σχετικές ειδήσεις