ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηκτική κατάσταση: Απόβαση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στον Πειραιά –Προορισμός…άγνωστος!

Εκρηκτική κατάσταση: Απόβαση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στον Πειραιά –Προορισμός…άγνωστος!
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί της Δευτέρας (04/11) επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που μετέφερε συνολικά 197 πρόσφυγες και μετανάστες από νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, η μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ». Οι 151 έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από τη Χίο, ενώ οι υπόλοιποι 46 από τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 08:05 κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «BLUE STAR 2» μεταφέροντας 25 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω και 62 από τη Λέρο. Οι μετανάστες και πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας της χώρας.

«Μπλόκο» από κατοίκους στα Γιαννιτσά

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής (03/11) σημειώθηκε ένταση στα Γιαννιτσά, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων πραγματοποίησε «μπλόκο» σε λεωφορεία που μετέφεραν μετανάστες στην περιοχή, με σκοπό να εμποδίσει την εγκατάσταση τους σε κοντινό ξενοδοχείο.

Δείτε βίντεο από την ένταση:

Η μεταφορά των περίπου 150 μεταναστών στον προορισμό τους ολοκληρώθηκε με τη συμβολή της αστυνομίας, ενώ οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Δείτε στο βίντεο τι λένε οι κάτοικοι:

Κουμουτσάκος: 40.000 πρόσφυγες και μετανάστες το τελευταίο τετράμηνο

Την ίδια στιγμή, πάντως, το προσφυγικό αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση, γεγονός που αποτυπώνεται στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα περιστατικά έντασης που καταγράφονται στην ηπειρωτική χώρα, επέμεινε στην ανάγκη της σωστής ενημέρωσης.

«Τίποτα μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες. Για να έχουμε όμως την στήριξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους συνέχεια ακατάπαυστα», είπε.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις αντιδράσεις κατοίκων ως προς την έλευση προσφύγων και μεταναστών τόσο στα νησιά όσο και στην ενδοχώρα, ο κ. Κουμουτσάκος είπε: «Η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι καθήκον της πολιτείας. Τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες. Για να έχουμε όμως την στήριξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους συνέχεια ακατάπαυστα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο καιρού: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα τη Δευτέρα με βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Αδαμάντιος Μαντής: Θρήνος για το «διαμάντι» του ελληνικού πόλου - Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Σχετικές ειδήσεις