ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιοφάνεια με νοτιάδες

Ηλιοφάνεια με νοτιάδες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την ηλιοφάνεια και την βαθμιαία επικράτηση νότιων ανέμων, σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρόμοιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη όπου ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο με νότιους ανέμους 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από -4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία- Θράκη ο καιρός θα είναι καλός με νότιους ανέμους 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από -04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που το απόγευμα στο Ιόνιο θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησε με λίγες μόνο νεφώσεις στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.