ΕΛΛΑΔΑ

Επίσπευση της παράδοσης επτά σταθμών του ΜΕΤΡΟ

Επίσπευση της παράδοσης επτά σταθμών του ΜΕΤΡΟ

Την επίσπευση της παράδοσης επτά νέων σταθμών του μετρό επιδιώκει η κυβέρνηση.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, έπειτα από τη σημερινή του συνάντηση με τους δημάρχους Περιστερίου, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας.

Οι σταθμοί είναι έτοιμοι, ωστόσο δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στο επιβατικό κοινό, λόγω της υπόθεσης που εκκρεμεί με την προμήθεια των συστημάτων σηματοδότησης από την Siemens.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ακόμη πως το θέμα έχει κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή και ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα επικυρωθεί η σχετική σύμβαση για την προμήθεια των συστημάτων.

Οι σταθμοί που καθυστερούν να παραδοθούν είναι το Περιστέρι, η Ανθούπολη, το Χαϊδάρι, η Ηλιούπολη, η Αργυρούπολη, ο Άλιμος και το Ελληνικό.

Ο κ. Βορίδης, στις δηλώσεις του υποστήριξε ακόμη: «Είχε υπάρξει δέσμευση ότι θα υπήρχε επίσπευση του συγκεκριμένου έργου. Εις εκπλήρωση αυτών των δεσμεύσεων, έχει ήδη κατατεθεί ο φάκελος στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Εκτιμώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών και εν συνεχεία θα προχωρήσουμε στην υπογραφή της συμβάσεως. Η σύμβαση με την Siemens προβλέπει παράδοση του έργου σε 23,5 μήνες, ωστόσο, η κυβέρνηση επιδιώκει αυτό να γίνει σε 15 μήνες».