ΕΛΛΑΔΑ

Διαφωνία εισαγγελέα –Συμβουλίου Εφετών για Βγενόπουλο

Διαφωνία εισαγγελέα –Συμβουλίου Εφετών για Βγενόπουλο

Απαλλάσσεται οριστικά από κάθε κατηγορία ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλοςσχετικά με την αντιδικία του με το κοινωφελές ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν.

Παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης εξέφρασε διαφορετική άποψη στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, εντούτοις τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου με βούλευμα που εξέδωσαν έκριναν ότι ο γνωστός επιχειρηματίας δεν πρέπει να παραπεμφεί σε δίκη, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα σε βάρος του.

Η υπόθεση αφορούσε σε μήνυση για «εκβίαση, αθέμιτο ανταγωνισμό και απιστία» που είχε καταθέσει το «Ερρίκος Ντυνάν» δια του τότε προέδρου του Ανδρέα Μαρτίνη, κατά της «Marfin Popular Bank» και προσωπικά κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Όπως είχε ανακοινώσει το «Ερρίκος Ντυνάν», η μήνυση αναφέρεται στην «καταχρηστική καταγγελία από τη Marfin των δανειακών συμβάσεων του Ερρίκος Ντυνάν, αμέσως μετά τη συνεργασία του Ιδρύματος με τη ΓΑΙΑ Α.Ε., χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός συμβατικός λόγος και παρά την υπερπολλαπλάσια εξασφάλιση της τράπεζας, με εμπράγματες ασφάλειες, ενεχυριάσεις και εκχωρήσεις απαιτήσεων κλπ». Η ίδια ανακοίνωση αναφερόταν σε αθέμιτο ανταγωνισμό από την πλευρά της τράπεζας, «για να διατηρηθεί το ολιγοπώλιο των μαιευτηρίων, που ανήκουν στον όμιλο συμφερόντων της» αλλά και για προσβολή του νομικού προσώπου του κοινωφελούς ιδρύματος.

Βάσει της μήνυσης αυτής είχε διενεργηθεί έρευνα από εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος είχε καταλήξει μετά τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων στο συμπέρασμα πως δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα και ζήτησε να τεθεί η μήνυση στο αρχείο. Η διάταξή του αυτή διαβιβάστηκε για επικύρωση στην Εισαγγελία Εφετών, αλλά, ο εισαγγελέας Παντελής Στραγάλης διαφωνώντας με την ενέργεια αυτή του συναδέλφου του έστειλε πίσω τη δικογραφία με την παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου για «απόπειρα εκβίασης επιχείρησης» και συγκεκριμένα του ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν.

Τελικά, η υπόθεση τέθηκε και πάλι στο αρχείο μετά την έκδοση σχετικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.