ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οι πρώτες δηλώσεις Τσιόδρα μετά την εκκένωση της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Κορονοϊός: Οι πρώτες δηλώσεις Τσιόδρα μετά την εκκένωση της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Έντονα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι με τα τουλάχιστον 28 κρούσματα κορονοϊού και τους τρεις νεκρούς - Τι δήλωσε ο καθηγητής 

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» καθώς εντοπίστηκαν 37 κρούσματα κορονοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατέφθασε φανερά ενοχλημένος σήμερα στην κλινική Ταξιάρχαι η οποία όπως είπε αποτελεί εστία επιδημίας κορονοϊού.

«Από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.», όπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ανέφερε ακόμα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και είμαστε κοντά σε όλους για να σταματήσει το κακό.

Όσοι είναι μέσα είναι καλά, θα μείνουν σε καραντίνα 7 ημέρες και ανά διήμερο θα γίνεται εργαστηριακός έλεγχος.

Οι αιμοκαθάρσεις συνεχίζονται κανονικά.

Πιο αναλυτικά ο κ. Τσιόδρας είπε:

«Όλοι οι θετικοί ασθενείς, έχουν μεταφερθεί η μεταφέρονται σε μονάδες υγείας της Αθήνας. Δεν υπάρχει πλέον εδώ κανένας θετικός. Όλοι οι υπόλοιποι τους οποίους τους είδα και τους χαιρέτησα, είναι καλά στην υγεία τους και θα παρακολουθούνται στενά για όλες τις επόμενες ημέρες που είναι η κρίσιμη περίοδος επώασης του ιού. Παρακολουθούνται για πυρετό και πήραν όλοι χημειοπροφύλαξη. Θα είναι σε καθημερινό έλεγχο κλινικό αλλά και εργαστηριακό ανά διήμερο να μην εμφανίσουν τον ιό.

Δόθηκαν όλες οι οδηγίες και οι άνθρωποι αυτοί είναι πάρα πολλοί για να πάνε σε οποιοδήποτε άλλη νεφρολογική κλινική της Αθήνας για να κάνουν αιμοκάθαρση. Είναι μια ευπαθής ομάδα του πληθυσμού και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο εδώ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που ελέγχουν την κατάσταση και υπάρχει και συνάδελφος από το Αττικό ο οποίος είναι ειδικός λοιμωξιολόγος για ό,τι χρειαστούν. Σε ότι αφορά, αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί εδώ οι 17 έχουν φύγει όλοι, εκτός από τους 3 θανάτους, και υπάρχουν και 17 εργαζόμενοι που είναι θετικοί και ασυμπτωματικοί και είναι σε καραντίνα. »

Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί για τις κλινικές «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και «Κασταλία» στο Ελληνικό.

Από νωρίς ασθενοφόρα με ειδικά μέτρα προστασίας παραλαμβάνουν ασθενείς από την κλινική προκειμένου να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και Αττικόν, καθώς έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Στα 2.463 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Χθες, δύο νεκροί εξαιτίας του κορονοϊού είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα.

Ένας 87χρονος άνδρας εξέπνευσε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο «ΝΙΜΙΤΣ». Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί νωρίτερα εκεί από την κλινική «Ταξιάρχαι» όπου καταγράφηκαν 28 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα.

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό από την Αλεξανδρούπολη ότι κατέληξε ασθενής 74 ετών με υποκείμενο νόσημα.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Πέμπτη (23/04) ήταν 55, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.463. Από αυτά, 574 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.131 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 52 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 57 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σωτήρης Τσιόδρας: «Καλή η κατάσταση αλλά...»

Για τις καλές επιδόσεις της χώρας στη διαχείριση της πανδημίας μίλησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσιάζοντας και σχετικά διαγράμματα. Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε στη συνέχεια όμως ο κ. Τσιόδρας, ήλθαν να υπενθυμίσουν αυτό που και ο ίδιος επανέλαβε και μάλιστα σε αυστηρό ύφος «Πάμε καλά, αλλά πολύ εύκολα η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μιμή Ντενίση: Δύσκολες ώρες για την ηθοποιό - Τι συνέβη

Σχετικές ειδήσεις