ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Λίγος κόσμος στο Μετρό - Δείτε τι συμβαίνει σε Σύνταγμα και Ομόνοια

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Λίγος κόσμος στο Μετρό - Δείτε τι συμβαίνει σε Σύνταγμα και Ομόνοια

Κορονοϊός - Άρση περιοριστικών μέτρων: Νέοι κανόνες ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, στις μετακινήσεις των επιβατών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το Newsbomb.gr από νωρίς το πρωί βρέθηκε σε σταθμούς του Μετρό και κατέγραψε όλα όσα συμβαίνουν τις πρώτες ώρες μετά τη λήξη της καραντίνας.

Με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας θα κινούνται από σήμερα (4/5) οδηγοί και επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Βοηθοί Επιβατών» δίνουν συμβουλές και οδηγίες στο επιβατικό κοινό στους 45 σημαντικότερους σταθμούς μετεπιβίβασης του Μετρό. Οι βοηθοί επιβατών παρέχουν συμβουλές στο κοινό, ώστε να αποφεύγεται συνωστισμός και υπενθυμίζουν τη χρήση μάσκας.

Παράλληλα, στα καθίσματα των συρμών του Μετρό έχουν τοποθετηθεί χιαστί απαγορευτικές κορδέλες, ώστε να δημιουργούνται οι αναγκαίες αποστάσεις προστασίας από τον κορονοϊό ανάμεσα στους καθήμενους επιβάτες.

Το πρωί της Δευτέρας, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του Newsbomb.gr από το σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, ο κόσμος που επέλεξε να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ για τις μετακινήσεις του ήταν πολύ λίγος, ενώ σχεδόν άδειος ήταν και ο σταθμός στην Ομόνοια.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Οι πέντε κανόνες βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρούμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι:

  • Δεν μετακινούμαστε, εάν δεν είναι ανάγκη.
  • Δεν μετακινούμαστε, όταν έχουμε κάποια συμπτώματα.
  • Δεν χρησιμοποιούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εάν μπορούμε να μετακινηθούμε με κάποιο άλλο μέσο.
  • Κρατάμε τις αποστάσεις που ορίζουν οι ειδικοί.
  • Φοράμε πάντα μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία από τις 12 το βράδυ

Μπορεί το SMS στο 13033 για τη μετακίνηση να καταργείται από τη Δευτέρα, αντικαθίστανται, όμως, κατά κάποιον τρόπο από συστάσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί θα υπάρχει χρονικός περιορισμός καθώς στις κυβερνητικές ανακοινώσεις αναφέρεται ρητά: «Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα - Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου

Σχετικές ειδήσεις