ΕΛΛΑΔΑ

Νεφώσεις, βροχές και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

Νεφώσεις, βροχές και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

Όχι καλά νέα για τον καιρό μιας και ο χειμώνας ήρθε για να μείνει…

Την ερχόμενη Δευτέρα 23 του μήνα θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη προβλέπεται στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στα υπόλοιπα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία βελτίωση στα βορειοδυτικά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 7 που σταδιακά στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ.