ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στο Μαρτίνο: Καίει και στις δύο πλευρές της Eθνικής Oδού (pics)

Φωτιά ΤΩΡΑ στο Μαρτίνο: Καίει και στις δύο πλευρές της Eθνικής Oδού (pics)

Φωτιά: Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε στο Μαρτίνο Φθιώτιδας το μεσημέρι της Παρασκευής (19/06) και πλέον καίει και στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, φαίνεται να ξεκίνησε δίπλα από την Εθνική οδό και πήρε γρήγορα διαστάσεις μέχρι την περιοχή όπου έχουν εγκατασταθεί οι ανεμογεννήτριες.

Το πύρινο μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο, ωστόσο δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ενώ λίγο μετά της 20.00 το βράδυ, η φωτιά έχει καλύτερη εικόνα.

Οι πύρινες γλώσσες βοηθούμενες από τον ισχυρότατο άνεμο κατάφεραν μέσα σε δευτερόλεπτα να περάσουν την Εθνική οδό, αναγκάζοντας τις Αρχές να διακόψουν την κυκλοφορία. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίου.

Μετά τις 19.00 το απόγευμα και με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν.

Στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, συνδράμουν 7 υδροφόρες του Δήμου Λοκρών και 2 μηχανήματα έργων.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στη Gallery:

«Είναι πολύ δύσκολα ακόμη καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί» σημειώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα Θανάσης Καρακάτζας που είναι στο μέτωπο της φωτιάς.

Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές κυρίως μέσα από το Μαρτίνο για να αποφύγουν το κρίσιμο σημείο το οποίο είναι καλυμμένο με πολύ πυκνό καπνό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, Άγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: Τα ξεχασμένα σημειώματα, η εμμονή και τα δύο «πρόσωπα» της 35χρονης