ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αγία Πελαγία

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αγία Πελαγία

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις υπό το φόβο αναζωπυρώσεων

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Αγία Πελαγία κοντά σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η φωτιά έκαψε 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ωστόσο δεν κάηκαν σπίτια και τουριστικές επιχειρήσεις που κινδύνευσαν αρχικά από τη φωτιά.

Επίσης έγιναν και δύο προσαγωγές καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν αποκλείεται η φωτιά να ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο οικόπεδο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά.

«Η κατάσταση ήταν δύσκολη ωστόσο η ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής που επιχείρησε με επίγεια και πτητικά μέσα, βοήθησε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της. Η φωτιά νωρίτερα βρέθηκε κοντά σε σπίτια με τους κατοίκους να έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους και ευτυχώς να μην κινδυνεύει κανείς», επεσήμανε νωρίτερα μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας.

Στο σημείο έσπευσαν 11 οχήματα με 35 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ για τον περιορισμό της συνέδραμε και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες από την πυρκαγιά:

Οι συνεχείς ρίψεις νερού βοήθησαν, σε συνδυασμό με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες από εδάφους, να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στο σημείο επικράτησε έντονη ανησυχία καθώς οι καπνοί ήταν ορατοί από τους λουόμενους.

Επιπλέον τα ναυαγοσωστικά σκάφη της Αγίας Πελαγίας αλλά και της Λυγαριάς βρίσκονταν σε αυξημένη επιφυλακή.

Σημαντική όμως ήταν και η συνδρομή υδροφόρων του Δήμου αλλά και ιδιωτών. Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στα 259 τα κρούσματα - 6 νεκροί σε 24 ώρες