ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Άλλος ένας θάνατος στην Ελλάδα - Νεκρή 73χρονη στο «Αττικόν»

Κορονοϊός: Άλλος ένας θάνατος στην Ελλάδα - Νεκρή 73χρονη στο «Αττικόν»
Intime News

Άλλον έναν θάνατο από κορονοϊό μετρά η χώρα μας καθώς μία 73χρονη κατέληξε σήμερα (02/10) στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως μια γυναίκα 61 ετών η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα λόγω ανακοπής στο Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», κατέληξε.

Το πρωί της Παρασκευής υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό, το οποίο βγήκε θετικό. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η 61χρονη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Μετά το θάνατο της 73χρονης, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα ανέρχονται στους 397.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Ελλάδα κατέγραψε ακόμα ένα θάνατο, πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 79χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ζήτησαν υπογραφές ότι δεν φέρουν ευθύνη για κρούσματα

Σε εκπομπή του Mega μίλησε και η κόρη μίας εκ των τροφίμων του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα η οποία προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία.

Όπως εξήγησε, η μητέρα της δεν βρίσκεται μεταξύ των όσων έχουν κολλήσει τον ιό, ενώ ουδέποτε ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε», εξήγησε η γυναίκα.

«Το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κορονοϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια», κατήγγειλε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να φανεί αν υπάρχουν ευθύνες από την πλευρά της διοίκησης του γηροκομείου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο στην Τουρκία: Αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη του Ερντογάν με τα κρούσματα