ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία-Χίος: Πλημμύρισαν δρόμοι, ζημιές στο νοσοκομείο, κουβάδες στο αεροδρόμιο

Κακοκαιρία-Χίος: Πλημμύρισαν δρόμοι, ζημιές στο νοσοκομείο, κουβάδες στο αεροδρόμιο

Η κακοκαιρία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στο νησί της Χίου

Η καταιγίδα που έπληξε το νησί, το βράδυ της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην παλιά αλλά και τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Χίου.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε η στοά που οδηγεί προς τη Μαιευτική Κλινική καθώς και το χειρουργείο της μαιευτικής.

Ζημιές σημειώθηκαν και στον χώρο της γραμματείας εκεί όπου τμήμα της οροφής κατέρρευσε ενώ νερά μπήκαν στο χειρουργείο και στα αποδυτήρια των ΤΕΠ.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα πάντως σημειώθηκε στους θαλάμους απομόνωσης Sars οι οποίοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά κρεβατιών έξω από αυτούς,

Πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφηκαν, επίσης, στο κομμάτι από τον Παρθένη ως τον Κοκκαλά, (παραλιακό μέτωπο, Φάρκαινα Φραγκοβούνι κ.λπ.).

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 28 κλήσεις για πλημμύρες.

Η βροχόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην εθνική οδό Χίου- Καρδαμύλων λίγο μετά τη Λαγκάδα και στην Εθνική οδό Χίου- Mεστών στο ύψος του Κοντυλόπου, αλλά και σε διάφορα σημεία μέσα στα χωριά σε εγκαταλειμμένα κτίρια.

Παράληλλα η αίθουσα αναχωρήσεων στον Κρατικό Αερολιμένα Χίου, «Όμηρος» έσταζε νερά από τη στέγη με κουβάδες να επιστρατεύονται, το πάτωμα να είναι μούσκεμα και τις σταγόνες να στάζουν στα κεφάλια των επιβατών.

Με πληροφορίες από astraparis.gr και politischios.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το γονίδιο της τουρκικής βαρβαρότητας – Εθνικισμός, τζιχάντ και ο μόνος δρόμος της Ελλάδας