ΕΛΛΑΔΑ

Nτοκουμέντο: Αυτοί είναι οι ληστές που κράτησαν όμηρο τον γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου

Nτοκουμέντο: Αυτοί είναι οι ληστές που κράτησαν όμηρο τον γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου

Βίντεο και φωτογραφίες από τη δράση των ληστών που «χτύπησαν» στο σπίτι του γνωστού επιχειρηματία της Μυκόνου, Κώστα Μαστοράκη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsbomb.

Το σπίτι βρίσκεται σε έναν όμορφο πεζόδρομο, πίσω ακριβώς από το Καλλιμάρμαρο. Ο Κώστας Μαστοράκης έμεινε όμηρος στα χέρια των κακοποιών για τρεις ώρες.

Πρόκειται για έναν γνωστό επιχειρηματία με πολυσχιδή δραστηριότητα, ο οποίος το 2017 είχε απονείμει τιμητική πλακέτα στον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, στο περιθώριο φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα.

Οι ληστές αρχικά «άνοιξαν» όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας που ήταν υπό ανακαίνιση για να αξιοποιηθούν επενδυτικά και σε δεύτερο χρόνο εισέβαλαν με βαριοπούλα στο σπίτι του Κώστα Μαστοράκη.

Στο διαμέρισμά του εισέβαλαν τρεις άντρες αφγανικής καταγωγής.

Τον ακινητοποίησαν, του έδεσαν τα πόδια με καλώδιο που βρήκαν στο διαμέρισμα και στη συνέχεια τον φίμωσαν με μαντήλι.

Ο ένας από τους τρεις Αφγανούς τον επιτηρούσε και οι άλλοι δύο έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους.

Η ομηρία του επιχειρηματία διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Όταν οι δράστες έφυγαν από το σπίτι, τότε το θύμα κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την κατάθεση του επιχειρηματία, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης ιστοσελίδας για θέματα της Μυκόνου, οι δράστες του αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, μία τηλεόραση και το αυτοκίνητο με το οποίο και διέφυγαν.

Το όχημα εντοπίστηκε να κινείται στην πλατεία Βάθης στις 03.00 το πρωί του Σαββάτου.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης του έκαναν σήμα να σταματήσει, ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει, ακολούθησε καταδίωξη και τότε οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. εγκλώβισαν το Smart και συνέλαβαν τον οδηγό, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν ο ένας από τους τρεις ληστές. Ο επιχειρηματίας τον αναγνώρισε στο Α.Τ. Ομονοίας.

Η Αστυνομία έχει λάβει καταθέσεις στις οποίες περιγράφονται τα χαρακτηριστικά των συνεργών του συλληφθέντα και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Ο συλληφθείς δήλωσε άστεγος στους αστυνομικούς, αναφέροντας ότι δεν γνωρίζει που βρίσκονται οι συνεργοί του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Έπεσαν κάτω από το «φράγμα» των 200 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη